Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bērni bauda vasaru kopā ar jauniešiem no Spānijas, Bulgārijas un Slovēnijas

Bērni bauda vasaru kopā ar jauniešiem no Spānijas, Bulgārijas un Slovēnijas
Foto: Publicitātes
07.07.2017 13:20

liepajniekiem.lv

Jau mēnesi projekta ”Get ready for it!” ietvaros Liepājā darbojas 12 Eiropas brīvprātīgā darba veicēji no Spānijas, Bulgārijas un Slovēnijas.

Kā portālam pastāstīja ”Liepājas Jauno Vanagu” ārlietu sekretārs Žigimants Krēsliņš, pirmās projekta nedēļas pagāja apmācībās un praktiskās nodarbībās, kurās tika slīpētas plānošanas, vadīšanas un sadarbības prasmes, un nu jau 4. nedēļu jaunieši vada Liepājas pilsētas pašvaldības atbalstītas bērnu nodarbības un pusaudžu līderu akadēmiju ”Liepājas Jaunajos Vanagos”, kuras notiek angļu valodā.

“Kā atzīst paši projekta dalībnieki, darbs nav viegls. Bērni prasa daudz enerģijas un izdomas. Visu laiku ir jādomā kaut kas jauns un jāmēģina to pielāgot dažāda vecuma grupām. Tomēr, neskatoties uz nogurumu, visi jaunieši ir ar projektu apmierināti. Lai arī jaunieši atzīst, ka viņi vasaru Latvijā bija iedomājušies siltāku un saulaināku,” stāsta Ž.Krēsliņš.

Lai brīvprātīgie labāk varētu iepazīt Latviju, kā ari iepazītos ar savu nākotnes profesiju, “Liepājas Jaunie Vanagi” piedāvā jauniešiem doties ēnošanas vizītēs pie viņiem interesējošās profesijas pārstāvjiem. Šo nedēļu laikā ir pabūts gan pie mēdijiem, gan bibliotēkā, jaunieši tikušies ar tūrisma jomu un cilvēkresursiem saistītiem cilvēkiem, iemēģināti spēki aktiermeistarībā, ir uzzināts kā strādā Liepājas pašvaldība, Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas galvenā māksliniece, kādas ir psihologa un pavāra profesiju īpatnības un daudz kas cits.

Ekskursijās ar bērniem ir iepazītas arī dažādas Liepājas vietas un uzņēmumi. Lai gan pagājis tikai mēnesis, jaunieši kopā ar bērniem ir paviesojušies gan dzīvnieku patversmē, gan leļļu teātrī, apmeklējuši policiju, iepazinušies ar ugunsdzēsēju darbu, paviesojušies pie mākslinieces un Pop-Rock mūzikas skolā, tikušies ar dažādu jomu speciālistiem. Par vienu no interesantākajām vietām paši brīvprātīgie un nodarbību dalībnieki atzīst “Blue Shock Race”, kur bija iespējams izvizināties ar kartingiem, un iesaistīties lasertag cīņās.

Plānotas, ka jau nākamnedēļ bērni iepazīs Liepāju, dodoties ekskursijā ar tramvaju pa pilsētu, iepazīstot Karostu un Karostas cietumu, kā arī dosies ekskursijā uz Liepājas pilsētas pašvaldību un gājienā ”pa notīm”.

Projekts notiek Erasmus+ ietvaros.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz