Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notikušas izmaiņas starp Pianisma zvaigžņu festivāla dalībniekiem

Notikušas izmaiņas starp Pianisma zvaigžņu festivāla dalībniekiem
06.03.2009 14:13

4. marta pēcpusdienā 17. Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla (PZF) rīkotāji tika nostādīti neapskaužamā stāvoklī – džeza koncerta solists Henrijs Batlers – nevarēs ierasties Liepājā. Nekavējoties organizatori pārslēdzās darbam diennakts režīmā, lai ar ASV koncertaģentūru rastu risinājumu šim bezprecedenta gadījumam – nodrošināt koncerta norisi, kam jānotiek pēc nepilnas nedēļas – 10. martā. Pēc 36 stundu darba – risinājums atrasts. Džeza koncertā uzstāsies Eldars Džangirovs.

Henrija Batlera koncertaģentūra 4. martā paziņoja, ka mākslinieks personīgu apstākļu dēļ nevarēs atlidot uz Liepāju un piedalīties koncertā ”Pārsteidzošais džezs”. Ņemot vērā, ka līdz koncertam bija palikušas skaitītas dienas, organizatorus šī ziņa pārsteidza kā zibens no skaidrām debesīm. Pateicoties pieredzei, kas gūta 17 gadus rīkojot PZF, nekavējoties tika uzsāktas sarunas ar koncertaģentūras pārstāvjiem ASV, lai rastu festivālam pieņemamu risinājumu. Diennakts laikā pie tāda nonāca – uzaicināt džeza pianistu Eldaru Džangirovu.

Festivāla rīkotāji īpaši pateicas ASV dzīvojošam diriģentam Andrejam Jansonam, kas nesavtīgi ieguldīja laiku un enerģiju, lai savlaicīgi atrisinātu vīzu un aviobiļešu jautājumu.

Festivāla rīkotāju redzeslokā jaunais džezists bija nonācis pirms trim gadiem, kad džeza koncerta pastāvīgais perkusionists Māris Briežkalns aicināja pievērst uzmanību jaunai uzlecošai zvaigznei.

Šoreiz laime nelaimē! Koncerta rīkotāji neskumst, jo rasts risinājums, kurā klausītāji noteikti nebūs zaudētāji.

Šobrīd Eldars Džangirovs dzīvo Ņujorkā. Deviņu gadu vecumā jaunais puisis ieradās ASV no Kirgizstānas. Pēc diviem gadiem viņa ieraksti jau bija klausāmi vairākās džeza radiostacijās. Drīz tapa pirmie divi albumi, bet 2004. gadā Džangirovs paraksta līgumu ar ierakstu kompāniju Sony Classics.

E. Džangirovs uzstājies neskaitāmos džeza festivālos, koncertējis visā Ziemeļamerikā, daudzās Eiropas valstīs un Āzijā.

Viņš ierakstījis piecus albumus, no kuriem “Re-Imagination” 2007. gadā nominēts prestižajai Grammy balvai.

Koncertā ”Pārsteidzošais džezs” 10. martā Liepājas Teātrī Eldars Džangirovs pārsteigs klausītājus gan ar solo muzicēšanu, gan saspēlē ar Māri Briežkalnu un Toivo Untu, gan ar Liepājas Simfonisko orķestri.

Gundars Venens,
LSO Reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītājs

Džeza pianists Eldars Džangirovs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz