Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tradīcija – viesoties Saeimā

Tradīcija – viesoties Saeimā
26.03.2009 11:06

Saeimas Preses dienests informēja, ka parlamentā viesojušies skolēni no mūsu pilsētas 8.vidusskolas un Jāņa Čakstes 10.vidusskolas. Ekskursijas laikā skolēni iepazinušies ar Saeimas nama vēsturi un uzzinājuši, ka Latvijas parlamenta ēka sākotnēji celta Vidzemes bruņniecības vajadzībām. Tagad šajā ēkā deputāti pieņem likumus, apstiprina mūsu valsts augstākās amatpersonas, piemēram, Valsts prezidentu, arī uzņem ārvalstu viesus.

8.vidusskolas 10.a klases audzinātājs Jānis Rudzītis pastāstīja, ka doties ekskursijā uz Saeimu ir desmito klašu tradīcija – viņš parlamentā viesojies jau ar trešo klasi. Skolēnus visvairāk sajūsminājusi Saeimas dāvanu zāle, kurā var aplūkot lietas, kuras deputātiem pasnieguši citu valstu diplomāti un amatpersonas. Vēl skolēni pievērsuši uzmanību tādām detaļām kā  Sarkanās zāles sienu krāsojums, griestu rotājumi, greznās lustras un galdi, sajūsminājušies par sēžu zāli, kurā īpaši izceļas ozolkokā darinātais Latvijas Republikas ģerbonis.

Lai pieteiktu ekskursiju Saeimā, vismaz divas dienas pirms vēlamā apmeklējuma ir jāzvana Saeimas Protokola nodaļai pa tālruni 67087535 vai arī jāraksta uz e-pasta adresi: [email protected]. Ekskursijas ir bezmaksas un notiek gida pavadībā.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz