Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Var prasīt nodokļu atlaides

Var prasīt nodokļu atlaides
28.03.2009 07:00

Ceturtdien, 26.martā, stājušies spēkā Liepājas domes saistošie noteikumi par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu 2009.gadā. Iedzīvotāji un juridiskas personas, kuriem atlaides pienākas, var domē iesniegt dokumentus, lai tās saņemtu, informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Nodokļa atlaides 50 līdz 70 procentu apmērā par zemi var piešķirt 1. un 2. grupas invalīdiem, nestrādājošajiem pensionāriem, kuriem pensija kopā ar piemaksu ir līdz 150 latiem mēnesī, trūcīgām personām vai ģimenēm, ģimenēm, kurās dzīvo 1. vai 2. grupas invalīds vai bērns invalīds. Atvieglojumus piešķir, ja īpašumu neizmanto saimnieciskajā darbībā vai to neiznomā.

Bez tam nekustamā īpašuma nodokļa atlaidi 50 procentu apmērā piešķir daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotājiem par zemi, bet 25 procentu atlaidi – īpašniekiem par viesnīcu ēkām. Saistošie noteikumi publicēti domes mājaslapā www.liepaja.lv,  tos var izlasīt arī domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā un mazajās domēs Karostā un “Laumas” dzīvojamā rajonā. Prognozēts, ka šogad nodokļa atlaižu kopsumma varētu sasniegt 123,5 tūkstošus latu.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz