Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aizsardzības nozares vadība apmeklēs Zemessardzes izlūkvadu pārbaudes vingrinājumu

Aizsardzības nozares vadība apmeklēs Zemessardzes izlūkvadu pārbaudes vingrinājumu
Foto: Ģirts Gertsons
21.04.2018 12:51

liepajniekiem.lv

22.aprīlī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs Zemessardzes izlūkvadu pārbaudes vingrinājumu ”Liepāja 2018”, portālu informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas 
Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas sabiedrisko attiecību speciālists Kristīne Čabikina.

”Šis vingrinājums ir nozīmīgs notikums ne tikai Zemessardzei, bet bruņotajiem spēkiem kopumā. Esmu redzējis ar kādu degsmi zemessargi un karavīri piedalās šajā pārbaudījumā, esmu redzējis neizsakāmo cīņas sparu, mērķtiecību un atdeviar kādu viņi izpilda uzdevumus. Tāpēc manī ir spēcīga pārliecība, ka Zemessardzē ir stipras un kaujas spējīgas vienības,” uzsver ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. 

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes  Studentu kājnieku bataljona zemessargs seržants Andris Kuļikovskis ir bijis klāt pie šī vingrinājuma izveidošanas pirmsākumiem, kad tolaik vēl Zemessardzes komandieris, tagad Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants L.Kalniņš akceptēja šo vingrinājumu, kā noslēguma pārbaudes vingrinājumu Zemessardzes izlūkvadiem. ”Man ir liels prieks, ka šogad šis notikums būs Kurzemē, jo ir jāiegulda liels darbs, lai šādu vingrinājumu noorganizētu. Pirmos gadus šis vingrinājums pārsvarā tika organizēts Latgalē un Sēlijā. Pa šiem gadiem ievērojami augusi vingrinājuma kvalitāte un atzinīgus vārdus varu teikt par vingrinājuma vērtētāju augstoprofesionalitāti,” stāsta seržants Andris Kuļikovskis.

Zemessardzes izlūkvadu pārbaudes vingrinājums norisināsies no 21. līdz 22.aprīlim Liepājas pilsētas, Karostas ziemeļu daļas, Grobiņas novada mazdārziņu Šķēde tuvumā un Pāvilostas novada Šķēdes poligonā un tā apkārtnē. Vingrinājuma mērķis ir trenēt zemessargus dienesta uzdevumu izpildei un pārbaudīt ne tikai izlūkvadu teorētiskās zināšanas, bet arī individuālo un kolektīvo fizisko sagatavotību.

Vingrinājumā piedalīsies 180 zemessargi un profesionālā dienesta karavīri, savukārt tā atbalstā un  nodrošinājumā piedalīsies ap 50 zemessargi un profesionālā dienesta karavīri. Zemessargu – izlūku komandas sacentīsies tādās disciplīnās, kā orientēšanās, objektu izlūkošana, taktika, kaujas šaušana u.c.

Zemessardzes izlūku vadu pārbaudes vingrinājumu organizē Zemessardzes štābs sadarbībā ar Zemessardzes 4.Kurzemes brigādi un 44.kājnieku bataljonu.

Zemessardzes izlūkvadu pārbaudes vingrinājums šogad norisināsies jau septīto gadu.

Iedzīvotāju ievērībai!

Sākoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. 

Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija, Valsts policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Bruņotie spēki uzsver, ka Latvijas gaisa telpā militāro gaisa kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz