Svētdiena, 26. maijs Varis, Eduards, Edvards
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Laiks ostīt puķes un ieklausīties nakts trokšņos

Laiks ostīt puķes un ieklausīties nakts trokšņos
26.05.2009 07:06

Izzinājām, kādas būs iespējas bērniem un pusaudžiem atpūsties organizēti un vai krīze atstājusi iespaidu arī uz vasaras nometnēm.

“Šovasar nometņu ir vairāk. To var izskaidrot ar to, ka mācību gada laikā notikušajos kursos vairāk interesentu ieguvuši nometņu vadītāja apliecību, kas ļauj viņiem gan organizēt, gan vadīt šo bērnu un skolēnu atpūtas veidu,” paskaidroja pilsētas Izglītības pārvaldes metodiķe jaunatnes jautājumos Aelita Antonova. Notika arī Liepājas domes nometņu projektu konkurss, tajā bija iesniegti 37 pieteikumi, pilsētas pašvaldības atbalstu saņēma 35 projekti. Taču iespēju atrast savam bērnam vietu nometnē ir vēl vairāk, jo vasarā atpūsties un darboties profesionāļu uzraudzībā piedāvā arī sabiedriskās organizācijas.

Nometņu veidi ir dažādi, tās rīko bērnudārzi un tajās piedalās pirmsskolas vecuma mazuļi, ir dienas nometnes, ir tādas, kurās kopā pulcējas vienotu interešu pārstāvji, lai vēl vairāk pastiprinātu mācību gada laikā iegūtās iemaņas, ir tematiskās nometnes.

Dienas radošās un atpūtas nometnes notiek bērniem ierastajā vidē – skolā vai interešu izglītības iestādē. Tāpēc to rīkotājiem, veidojot nodarbību plānus, atbildība vēl jo lielāka. Jo tā pati vieta, kurā bērns ir katru dienu mācījies, jāpadara par pārsteigumiem un piedzīvojumiem bagātu, tādu, kurā zēni un meitenes var relaksēties no skolas gada pienākumiem.

Tā kā šovasar solās būt problēmas ar pirmsskolas vecuma bērnu atstāšanu bērnudārzos vasaras mēnešos, tad viena no izejām ir atrast nometni arī pašiem mazākajiem. Ir atsevišķas nometnes, kurās uzņem bērnus no sešu gadu vecuma.

Kā atsevišķu nometnes grupu var minēt interešu kopas. Sportisti, dziedātāji, dejotāji nāk kopā arī vasarā, lai atpūstos un aktīvi iesaistītos nodarbībās, kas nostiprina mācību gada laikā iegūtās prasmes. Nometnē pulcēsies arī jaunie debatētāji, skolas laikā kārtīgi parādījuši savu prasmi spriest un argumentēt, un tā piedāvā stiprināt debatētāju draudzību un savstarpējos kontaktus.

A. Antonova paskaidroja, ka cenas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, nav būtiski mainījušās. Vairāk, protams, jāmaksā par tām nometnēm, kurās bērni uzturas visu diennakti, tātad izmaksas atkarīgas gan no nodarbību veida, gan no vietas, kur tās notiek: tepat pilsētā vai laukos.

Zināšanai

Sīkāka informācija par nometnēm, to laiku, cenu, vietu, mērķauditoriju un rīkotājiem atrodama Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes mājaslapas www.lip.lv sadaļā “Bērnu un jauniešu nometnes 2009. gada vasarā”. 

Plašāk par piedāvātajām vasaras nometnēm bērniem, lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 26.maija numurā Dainas Meisteres publikācijā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz