Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sākas pabalstu izmaksa akcijā ”Skolas soma”

Sākas pabalstu izmaksa akcijā ”Skolas soma”
Foto: Egons Zīverts
24.07.2018 13:41

liepajniekiem.lv

Pirmdien, 6. augustā sāksies pabalstu izmaksa pašvaldības akcijā ”Skolas soma” visām Liepājā deklarētām daudzbērnu ģimenēm, trūcīgām ģimenēm un ģimenēm, kuras audzina bērnus ar invaliditāti un aizbildnībā esošus bērnus, Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku ģimenēm, kā arī ģimenēm ar bērniem, kuras saņem sociālā darbinieka atbalstu, pašiem iesaistoties savu problēmu risināšanā.

Liepājas pilsētas Sociālā dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone portālam vēstīja, ka pabalstu 20 eiro apmērā katram skolēnam vecāki varēs saņemt AS ”Norvik banka” Liepājas filiālēs līdz oktobra beigām. Pabalsts, kas paredzēts bērnam skolas lietu iegādei, tiks izmaksāts par katru ģimenē dzīvojošu bērnu, kurš šā gada septembrī turpinās mācības vispārējās izglītības iestādē, sākot no 2. klases.

Pabalstu var saņemt pilnīgi visas Liepājā deklarētās daudzbērnu ģimenes, sākot no trīs bērniem, ja vismaz viens no viņiem ir skolas vecumā.

Pabalsts tiks izmaksāts arī par personām vecumā no 18 līdz 21 gadam, ja tās turpinās mācības vispārējās izglītības iestādē dienas maiņā un nav nodarbinātas. Pabalstus varēs saņemt visas trūcīgās ģimenes, kurām laika posmā no šā gada 1.jūlija līdz 30.septembrim noteikta atbilstība trūcīgas ģimenes statusam

Pabalstu jebkurā AS ”Norvik banka” filiālē varēs saņemt viens no vecākiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Saraksti, kuri veidoti pēc VSAA sniegtajiem datiem, par visām minētajām ģimenēm būs bankā, izņemot ģimenes, kurām ir trūcīgas ģimenes statuss. Ģimenes ar vienu vai diviem bērniem skolas vecumā, kurām laika posmā no šā gada 1.jūlija līdz 30.septembrim ir spēkā trūcīgas ģimenes statuss, sākot no 6.augusta aicinātas ierasties Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu daļā 220.kabinetā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu un izziņu mācību iestādes izziņu 9.klašu beidzējiem, lai reģistrētos pabalsta saņemšanai.

Ja ģimenei ir tiesības saņemt pabalstu akcijā “Skolas soma”, bet tā nav iekļauta sarakstā, tad pabalsta saņemšanai jāvēršas Sociālā dienesta Sociālo pakalpojumu daļā 220.kabinetā, un jāiesniedz iesniegums ne vēlāk kā līdz 30.septembrim.

Plānots, ka pabalstu varētu saņemt ap 1000 liepājnieku ģimeņu, kuru bērni septembrī atsāks skolas gaitas. Pabalstu izmaksai akcijā ”Skolas soma” no pašvaldības budžeta piešķirti 40 000 eiro.

Savukārt pirmklasnieku vecāki, kuru bērni pirmo reizi sāks mācības kādā no Liepājas vispārizglītojošām skolām, tāpat kā iepriekšējos gadus, varēs saņemt 30 eiro lielu pabalstu mācību līdzekļu iegādei, neatkarīgi no bērna deklarētās dzīvesvietas. Šo pabalstu izmaksa sāksies septembrī, kad būs nokomplektētas visas pirmās klases un skolās apkopoti dati par pirmklasniekiem.  Pirmklasnieku vecāki pirmajā skolas dienā, pavadot savus bērnus uz skolu, aicināti ņemt līdzi arī bankas konta datus, lai varētu skolā aizpildīt iesniegumu pirmklasnieka pabalsta saņemšanai.

Pabalsta izmaksai pirmklasniekiem no pašvaldības budžeta piešķirti 24 000 eiro.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz