Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Augstākā vieta – trešajā desmitā

Augstākā vieta – trešajā desmitā
Foto: Publicitātes
24.08.2018 07:02

"Kurzemes Vārds"

Liepājas labākie juniori Latvijas izlases sastāvā startēja pasaules junioru minigolfa čempionātā, kas augusta vidū norisinājās Čehijas mazpilsētā Hebā. Augstāko rezultātu no mūsējiem sasniedza Rūdolfs Lagzda, kurš ierindojās 29. vietā 69 junioru konkurencē.

Hebā piedalījās 14 valstu minigolferi, un pirmo reizi pasaules junioru čempionātā ar pilnu komandu startēja arī Ķīnas izlase. Latvijas komandā spēlēja liepājnieki Emīls Šimanskis, Rūdolfs Lagzda un Sandris Mūrnieks, kuriem šīs bija jau trešās starptautiskās sacensības. Savukārt treneru korpusā darbojās Liepājas minigolfa dzīves veidotāji Verners Kiršs un Kristiāna Kirša. Latvijas izlase bija viena no jaunākajām čempionātā, un visi spēlētāji varēs startēt junioru līmenī arī vairākus nākamos gadus.

Pēc trīs dienu pamatsacensībām Rūdolfs Lagzda finišēja 29. vietā 69 junioru konkurencē un pirmo reizi iekļuva izslēgšanas turnīrā. Sandris turnīru pabeidza 54. vietā, bet Emīls 56. vietā.

Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā jeb sešpadsmitdaļfinālā Rūdolfam pretī stājās viens no galvenajiem favorītiem – Čehijas izlases līderis Jans Kadlecs, kurš pamatturnīru pabeidza 4. vietā. Rūdolfs izrādīja ļoti atzīstamu un sīkstu pretestību savam pieredzējušākajam oponentam. Mača sakumā Lagzda izvirzījās vadībā ar 1:0, bet Kadlecs uzvaru ar 4:2 izrāva tikai pēdējos divos betona celiņos.

Komandu vērtējumā par čempionēm meitenēm kļuva Čehijas izlase, bet junioriem uzvarēja Vācijas izlase. Individuālajās sacensībās uzvarēja Monika Minarikova no Čehijas un Aleksandrs Njords no Zviedrijas.

Pirmo reizi vēsturē notika arī jaukto pāru sacensības, kurā par čempioniem kļuva Sāra Šūmahere un Silvio Krauss no Vācijas.

Nākamgad Eiropas junioru čempionāts augusta sākumā norisināsies Liepājā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz