Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pulkstenis liek kustēties ātri

Pulkstenis liek kustēties ātri
Foto: Ģirts Gertsons
22.08.2018 07:00

"Kurzemes Vārds"

Pāvilostas novada pašvaldība vēlas iedzīvotājiem Latvijas valsts simtgadē uzdāvināt sakoptu vietu pilsētā. Iecerēta Tirgus ielas skvēra labiekārtošana un pulksteņa uzstādīšana Dzintaru un Tirgus ielas stūrī. Ieceri apspriešanas sanāksmē prezentēja Pāvilostas novada domes ainavu arhitekte Anda Uzare. Uz sanāksmi ieradās tikai nedaudzi interesenti.

“Latvijas simtgadē negribam ne akmeni, ne plāksni, bet racionāli un saimnieciski izmantojamu lietu, pulksteni, un sakārtot tā saukto Kurzemnieku laukumiņu,” teica Pāvilostas novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons. “Jākustas ir ātri, lai 18. novembrī būtu gatavs. Baida pēdējie iepirkumi, jo cenas būvniecībā ir milzīgas.”

A. Uzare veikusi teritorijas un gājēju kustības izpēti šajā vietā. “Pārsvarā cilvēki iet uz jūru, veikalu un mākslas skolu. Te apstājas autobusi, atrodas Tūrisma informācijas centrs,” stāstīja ainavu arhitekte. Viņasprāt, laukumā ir jānomaina savu laiku nokalpojušie apstādījumi – “briesmīgie krūmi”. Var saglabāt skujkoku dobi, īpaši egli, ko nākotnē varētu arī izgaismot. Plānojumā akcentēts galvenais ceļš gājējiem. “Simtgade nebeigsies tikai ar 18. novembri, būs arī 4. maijs un pārējie pasākumi. Lai cilvēki varētu iet tā, kā ieraduši iet,” teica A. Uzare. Plānoti trīs soliņi, kuriem vēl jāizstrādā dizains.

Iecerēts, ka pulksteni laukumā varēs redzēt no trim pusēm. “SIA “Laika stils” piedāvā divus pulksteņa variantus – sarkana bāka un pelēka stilizēta laiva,” atklāja A. Uzare. “Es padomāju vēl, meklēju atslēgvārdus, kas ir Pāvilosta. Saule, jūra, vējš, smiltis, miers, osta. Runā, ka mēs esot saulainākā vieta Latvijā. Ir latviešu raksti, ar kuriem var savienot pulksteni – līklocītis kā jūra, uz kuras viss turas, tad skujiņa – meži, kas ir mums apkārt, un elementi, kas simbolizē sauli. Radās trīskāršā saulīte.” Pāvilostnieki izteicās, ka nevajagot tādu pulksteni, kādi ir citiem. “Bāka jau Pāvilostā ir. Labāk būtu oriģināls pulkstenis. Tikai šeit par daudz rakstu, pārāk raibs,” teica iedzīvotāji. 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 22. augusta numurā.

#kvards-20180822-04#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz