Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atsākusi darboties strūklaka pilsētas parkā

Pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atsākusi darboties strūklaka pilsētas parkā
03.07.2009 12:23

Liepājā tagad ir trīs publiskās strūklakas, kas vasaras karstumā priecē pilsētniekus un ciemiņus. Jūnija beigās ir atsākusi darboties strūklaka netālu no koncertestrādes “Pūt, vējiņi!”, bijušā restorāna “Banga” pamatu priekšā.

Strūklakai, kurā divas betonā atlietas zivis apvijušās ap enkuru un tīkliem, ir saremontēts baseins, izveidots baseina apgaismojums, iztīrītas ūdens padeves sprauslas, uzstādīts jauns ūdens sūknis.

Bez tam ūdens padeves sistēma pārveidota tā, lai tā darbotos neatkarīgi no bijušā restorāna “Banga” ūdens apgādes sistēmas, kas līdz šim traucēja strūklakas darbību, līdz ar to vairākus gadus šis parka labiekārtošanas objekts nefunkcionēja. Tagad strūklakas iedarbināšana vai atslēgšana būs atkarīga no parka apsaimniekotāja, tas ir, pašvaldības Komunālās pārvaldes speciālistu lēmuma nevis tehniskiem šķēršļiem.

Strūklakas remontu veica SIA “Grein”, kas pasūtījumu ieguva piedaloties iepirkumu konkursā. Strūklakas remonta izmaksas ir nedaudz virs Ls 4000, informē Komunālās pārvaldes komunālās nozares vadītājs Juris Muskats.

Strūklakas skulptūras attīrot no vecās krāsas kārtām, atklājās zīme, kurā var saskatīt gadu skaitli “1956” un uzrakstu – “Muzikants”. Strūklakas tēli ir pārkrāsoti un šos skaitļus un tekstu tagad var apskatīt arī katrs parka apmeklētājs.

Minētais gada skaitlis visticamāk attiecas uz šā objekta celtniecības laiku. Lietpratēji skulptūru stilā un izpildījumā noteikti spēs saskatīt Staļina laika padomju eklektikas arhitektūras iezīmes.

Pirms diviem gadiem par pašvaldības līdzekļiem tika saremontēta parka lielākā strūklakā netālu no “Daugavas” stadiona.

Trešā strūklaka pilsētniekus un viesus iepriecina Radio ielas galā pie Tirdzniecības kanāla Vecās ostmalas promenādē. Tur tā izveidota Vecās ostmalas labiekārtošanas projekta ietvaros pirms vairākiem gadiem.

Strūklaku apsaimniekošanai parkā pašvaldība ir nolīgusi uzņēmumu SIA “Tranzīts L”, kura pārziņā ir arī strūklaka pie Tirdzniecības kanāla. Minētajam uzņēmumam ir jānodrošina strūklaku sūkņu darbība, tīrība un jāizpilda citi uzturēšanas nosacījumi.

Strūklaku apsaimniekošanai nauda katru gadu tiek ieplānota komunālās nozares budžetā – parka apsaimniekošanas pakalpojumiem domāto līdzekļu sadaļā. Komunālās nozares  budžetu pārrauga SIA “Komunālā pārvalde”.

Remonts pabeigts un 1956. gadā izveidotā strūklaka Jūrmalas parkā pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atsākusi darboties. Lietpratēji strūklakas skulptūru stilā un izpildījumā noteikti spēs saskatīt Staļina laika padomju eklektikas mākslas iezīmes.

Aigars Štāls
,
Liepājas domes
 sabiedrisko attiecību speciālists

Valerija Liepas foto
 
Remonts pabeigts un 1956. gadā izveidotā strūklaka Jūrmalas parkā pēc vairāku gadu pārtraukuma ir atsākusi darboties. Lietpratēji strūklakas skulptūru stilā un izpildījumā noteikti spēs saskatīt Staļina laika padomju eklektikas mākslas iezīmes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz