Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Zobu busiņš palīdz mazināt rindas

Zobu busiņš palīdz mazināt rindas
Foto: Egons Zīverts
23.10.2018 07:09

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ap deviņiem vakardienas rītā starp Kārļa Zāles laukuma ēkām numur 2 un 6 nostājās mobilās zobārstniecības autobuss. Tajā strādājošie speciālisti līdzēs samazināt ievērojami garās Liepājas Zobārstniecības poliklīnikas mazāko pacientu rindas. Lai arī zobu busiņš ierasti viesojas reģionos, kur zobārsta kabineti nav pieejami, bērnu zobārstniecības kritiskā stāvokļa dēļ nolemts, ka visu šo nedēļu autobusam jāuzturas Liepājā.

Mazā Karlīne ir pirmā, kuras zobu veselība tiek pārbaudīta mobilās zobārstniecības autobusā. Vēl ir mazliet bail, taču zobārste Tatjana Nagle un viņas asistente Marija Pētesone meiteni pārliecinājušas, ka nekas traks nedraud, tāpēc Karlīne pacietīgi gaida, kad zobārste pārbaudīs viņas mutes veselību. Meitenes tētis sēž turpat, busiņa uzgaidāmajā telpā. “Ļoti labi, ka šāds autobuss ir atbraucis. Tādā gan ne reizi nav gadījies būt,” viņš pastāsta. “Liepājā jau diezgan grūti bērnu aizvest pie zobārsta, neviens jau viņus negrib ņemt – bērniem bail, viņi raud.”

“Uz zobārstniecības autobusu rindā pierakstīti bērni no mūsu poliklīnikas gaidīšanas rindas – tie, kas pierakstījušies uz plānoto ārstēšanu,” skaidro zobārstniecības poliklīnikas vadītāja Natālija Kadeģe. Viņa ir pārliecināta, ka vismaz šajā brīdī rindas tiks samazinātas par vairākiem desmitiem bērnu, precīzu skaitu gan vēl pateikt nevarot. “Vakar un šodien pierakstīti kopā 34 bērni, katru dienu pa 17. Bērni tiek pierakstīti uz pirmreizējo apskati, ja nepieciešams, uzreiz tiek arī ārstēti. Kādam varbūt būs vairāk caurumu, kas jālabo, tad būs jānāk vairākas dienas. Tad arī skatīsimies, kāda ir situāciju, cik logu paliks un cik bērnus vēl varēsim pierakstīt,” pastāsta zobārstniecības poliklīnikas vadītāja.

“Protams, problēmas ar zobārstniecību ir lielas un cilvēki grib izmantot jebkuru situāciju,” N. Kadeģe saka, neslēpjot, ka pastāv bažas – cilvēki, kas nezina mobilās zobārstniecības autobusa darba grafiku, varētu mēģināt pieteikt vizīti. Taču visus jautājumus viņa lūdz uzdot zobārstniecības poliklīnikas reģistratorēm, jo autobusā strādājošie speciālisti šajās dienās būs ļoti noslogoti. Zobu busiņš Liepājā pavadīs visu šo nedēļu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz