Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Svētku uguņošanu klātienē noskatījušies aptuveni 20 000 cilvēku

Svētku uguņošanu klātienē noskatījušies aptuveni 20 000 cilvēku
Foto: Edgars Pohevičs
20.11.2018 12:04

liepajniekiem.lv

Svētdien, 18. novembrī, notikušo Latvijas Republikas proklamēšanas simtās gadadienas svētku koncertu un uguņošanu klātienē vēroja aptuveni 20 000 liepājnieki un pilsētas viesi, savukārt interneta tiešraidē pasākumu attālināti skatījās vēl aptuveni 13 000 cilvēku, informē Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

”Paldies ikvienam, kurš kopā plecu pie pleca vairāku mēnešu garumā ļoti atbildīgi strādāja gan pie pasākuma mākslinieciskās, gan tehniskās realizācijas. Tāpat liels paldies ikvienam apmeklētājam, kurš ar savu klātbūtni stiprināja mūsu visu kopīgo vienotības sajūtu 18. novembra vakarā. Ir liels gandarījums par to, ka rūpīgi plānotais koncerts un uguņošana izdevās kā plānots un tik daudziem liepājniekiem un pilsētas viesiem raisīja pozitīvas un patīkamas svētku sajūtas,” sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Šis bija viens no lielākajiem pasākumiem, ko pēdējo gadu laikā pilsēta pati saviem spēkiem ir realizējusi. Kopumā svētku pasākuma nodrošināšanā piedalījās aptuveni 300 cilvēki – gan pasākuma tehniskie realizētāji, gan muzikālās apvienības, režisori, dejotāji un citi iesaistītie.

Svētku apmeklētājus sajūsmināja iespaidīgā scenogrāfija. Tā bija veidota trīs līmeņos, kuros īpaši scenogrāfiski elementi tika savienoti ar skatuvi un koncertzāles ”Lielais dzintars” terasi, veidojot trīs stihijas – ūdeni, zemi un gaisu. Īpaši veidotās video projekcijas izcēla koncertzāli un lika tai iemirdzēties pavisam citās noskaņās.

Koncerta stāstu veidoja tautasdziesmas un tautā mīlētu Liepājas autoru dažādos laikos radītās dziesmas, par kurām balsoja paši liepājnieki. Īpašā svētku koncerta mākslinieciskais vadītājs bija Liepājas komponists Jānis Strazds un koncerta burvību palīdzēja radīt viesmākslinieki – Liepājas teātra aktrise Agnese Jēkabsone, dziedātājas Aija Vītoliņa, Dināra Rudāne, Kristīne Zaharova, mūziķi Andris Ērglis, Atis Ieviņš, Jānis Apeinis, Mārtiņš Ruskis un instrumentālā grupa ”Pulsa efekts”.

Pavadošās grupas sastāvā piedalījās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas Melngaiļskolas bigbends Jāņa Ivuškāna vadībā un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris ”Laiks” diriģentes Ilzes Balodes vadībā.

Dejotāji no tautas deju kolektīva ”Banga”, vidējās paaudzes deju kolektīva ”Bandzenieki” un jauniešu deju kolektīva ”Spārni” izdejoja Latvijas stāstu cauri laikiem, akcentējot nezūdošo Latvijas vērtību horeogrāfu Ievas Kemleres un Kristīnes Kārkliņas vadībā. Režiju un scenāriju simtgades koncertam veidoja režisori Valdis Pavlovskis un Maija Kalniņa.

Pasākumu vadīja Liepājas teātra aktieris Egons Dombrovskis.

Kā pasākuma atsevišķa daļa bija krāšņa svētku uguņošana, kurai par godu īpašu skaņdarbu radījis komponists Jānis Lūsēns.

 
 
 
View this post on Instagram

Latvijai 100???????? . . . . . . #latvijai100 #latvija #liepaja #fireworks #congratulations #100years #happybirthtday

A post shared by Eliza???? (@eliizaa.m) on

 

      View this post on Instagram

#latvijai100???????? #liepaja

A post shared by Ivetafomina (@iveta.fomina) on Nov 18, 2018 at 8:43am PST

      View this post on Instagram

#latvija #latvijai100 #liepaja #saluts

A post shared by Latvijas daba (@dabalatvijas) on Nov 18, 2018 at 9:25am PST

 
 
 

View this post on Instagram

Apsveicu visus ar Latvijas dzimšanas dienau #latvija???????? #liepaja #latvijai100 #struklakas

A post shared by Latvijas daba (@dabalatvijas) on Nov 18, 2018 at 9:20am PST

 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz