Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Dīkstāve ar skatu uz darba vietu

Dīkstāve ar skatu uz darba vietu
Foto: Egons Zīverts
21.11.2018 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Bijušā Vecpils saieta nama vadītājas Rutas Hūnas vēršanās Liepājas tiesā, vainagojusies ar panākumiem, viņas prasība ir apmierināta un sieviete ir tiesīga atgriezties darbā. Tomēr viss nav tik labi, kā šķiet. R. Hūna uz savu darba vietu – Vecpils kultūras un atpūtas centru, noskatās pa logu, jo pēc tiesas viņai ierādīta vieta caurstaigājamā telpā Vecpils pagasta pārvaldē.

Jau iepriekš rakstījām, ka izdarot grozījumus Durbes novada pašvaldības nolikumā, Durbes novadā tika izveidotas vairākas jaunas pašvaldības iestādes, tajā skaitā arī Vecpils kultūras un atpūtas centrs, iepriekšējā Vecpils saieta nama vietā. Te radās domstarpības par jauno kultūras centra vadītāju. Uz šo amatu bija pieteikusies Vecpils saieta nama vadītāja Ruta Hūna, bet viņas kandidatūru domē neapstiprināja, un darbs tika uzteikts. Ar to sieviete samierināties nevēlējās, tāpēc griezās Liepājas tiesā ar prasību pret Durbes novada domi par iestādes rīcības atzīšanu par prettiesisku, uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu, atjaunošanu darbā un vidējās izpeļņas piedziņu par darba piespiedu kavējumu.

14. novembrī tiesa R. Hūnas prasību apmierināja un atzina par prettiesisku 11. septembrī pieņemto Durbes novada domes uzteikumu un R.Hūnas atbrīvošanu no darba. Tiesa nolēma atjaunot sievieti darbā, iepriekšējā amatā un spriedumu šajā daļā noteica izpildīt nekavējoši. Prasība daļā par vidējās izpeļņas piedziņu gan noraidīta.

Rutu Hūnu vakar apmeklējām Vecpils pagastnamā, kur sastapām viņu sēžot caurstaigājamā telpā pie tukša galda. Uz tā bija vien pāris lapiņas un žurnāls. Sieviete stāsta, ka šī nu ir viņas jaunā darba vieta, neesot iedevuši ne datoru, ne kādas citas darba uzdevumiem paredzētas lietas, turklāt nav arī īsti skaidrs, kādus pienākumus viņai šobrīd jāveic, jo Durbes novada domes rīkojumā nav norādīts ne tas, kā sauc viņas amatu, ne kas viņai ir jādara. Šī gan ir pirmā sievietes darba diena pēc atgriešanās, bet nekas cits neatliekot kā šīs stundas vienkārši nosēdēt un kaut ko palasīt.

R.Hūnas pienākumu izpildītāja, uz laiku ir Inta Dreimane. Viņa gan notikušo komentēt nevēlas. Stāsta, ka veic uzticētos pienākumus Vecpilī, lai kultūras dzīve neapstātos, arī sarunas laikā steidzas uz teātra mēģinājumu. ”Es veicu visus tos pašus pienākumus, ko daru Dunalkas kultūras namā. Viss tas pats, ko iepriekš darīja R.Hūna, nekas nav mainīts. Par to, cik ilgi man šie pienākumi būs jāpilda, īsti nezinu, šķiet, ka līdz decembrim, kamēr viss atrisināsies. Esmu neziņā, man patiesībā nepatīk viss šis,” skaidro I.Dreimane. 

Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Radzevičs laikrakstam paskaidro, ka ar tiesas lēmumu ir iepazinies un Durbes novada dome šobrīd pilda lēmumā noteikto un Rutas Hūnas atjaunošana darbā esot procesā, bet pašvaldība apsver iespēju pārsūdzēt šo lēmumu.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 21. novembra numurā.

#kvards-20181121-04#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz