Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Tarifu lēciens būs liels

Tarifu lēciens būs liels
Foto: Egons Zīverts
27.11.2018 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Nākamgad Priekules novadā ievērojami varētu pieaugt maksa par ūdeni un kanalizāciju. SIA “Priekules nami” sagatavotais jaunais tarifu projekts iesniegts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. “Tas vēl nav galacipars,” saka komunālo pakalpojumu uzņēmuma valdes locekle Arta Brauna. Taču skaidrs, ka desmit gadus nemainītie tarifi vairs nespēj segt ūdenssaimniecības izdevumus un iedzīvotājiem būs jāmaksā ievērojami dārgāk.

Jauni ūdensapgādes un kanalizācijas tarifi Priekules novadā varētu stāties spēkā 2019. gada 1. martā. Par SIA “Priekules nami” piegādāto ūdeni iedzīvotājiem varētu nākties maksāt 1,11 eiro par kubikmetru pašreizējo 0,7 eiro vietā, kas ir par 58% vairāk. Savukārt kanalizācijas pakalpojumu maksa pieaugtu par 64% – no 1,18 eiro līdz 1,93 eiro par kubikmetru. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 19. decembrī pulksten 12 Priekules kultūras namā rīkos uzklausīšanas sanāksmi par “Priekules namu” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu.

Pakalpojumu sniedzējs skaidro, ka tarifu palielināšana saistīta ar izmaksu pieaugumu ūdensapgādes un kanalizācijas objektos, galvenokārt ar remontdarbiem un iekārtu apkalpošanu. Turklāt šobrīd spēkā ir 2008. gadā apstiprinātais tarifs, kas vairs nesedz izdevumus. “Tāpēc arī lēciens ir ļoti liels,” saka A. Brauna. “Ja tas būtu noticis iepriekšējos gados, cilvēkiem izmaiņas nebūtu tik krasas.” Tā kā viņa SIA “Priekules nami” vada nedaudz ilgāk par gadu, valdes locekle saka, ka negribētu mest citu dārziņos akmeņus. Nākamais būtiskais faktors, kas liek palielināt tarifus, ir ūdens patēriņš – lietotāju skaits Priekules novadā ir samazinājies.

Priekules novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska uz jautājumu, kāpēc tarifus necēla pakāpeniski, bet pēc desmit gadiem uzreiz tik ievērojami, atbild: “Tāpēc, ka iepriekšējais kanalizācijas projekts nāca ar ļoti lielām grūtībām ar tā ieviešanu un kūrēšanu. Tikai nesen beidzās kūrēšanas termiņš. Tas bija ES projekts, kurā uzbūvēja attīrīšanas iekārtas, atdzelžošanas iekārtu un ievilkām Priekules pilsētā jaunu ūdensvadu.” 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 27. novembra numurā.

#kvards-20181127-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz