Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pāvilostnieki glabā noslēpumu par filmēšanos

Pāvilostnieki glabā noslēpumu par filmēšanos
Foto: Egons Zīverts
10.01.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Pāvilostas ostā otrdien, 8. janvārī, notika ziemai netipiska rosība. Norobežotā vieta, daudzie ļaudis, transporta līdzekļi un ātrās palīdzības auto pat varēja radīt bažas: kas šeit atgadījies? Nekas slikts nebija noticis, gluži otrādi. Pāvilosta bija izraudzīta par vietu starptautiska reklāmas projekta filmēšanai, un tajā piedalījās ap desmit Pāvilostas un apkaimes iedzīvotāju. “Kurzemes Vārda” rīcībā ir neoficiāla informācija, ka reklāmas klips tika uzņemts populārajam pārtikas produktam “Actimel”.

Visas ziņas par šo reklāmas projektu ir stingri konfidenciālas, un mediju klātbūtne uzņemšanas laukumā nav iespējama, uzzinājām no aktieru atlases vadītājas Daces Jokstes. Publiska bija tikai informācija, ka Pāvilostas ostas teritorijā tiks filmēts starptautisks reklāmas projekts, kuru no Latvijas puses īsteno producentu kompānija “Münchhausen Productions” sadarbībā ar starptautiski atzītu Spānijas producentu kompāniju “Garage Films”. Uzņemšanas grupa iesaistīja Pāvilostas novada domi reklāmas masu skatu dalībnieku meklēšanā, tai bija vajadzīgi 25–70 gadus veci vīrieši un sievietes, kuri atveidotu zvejniekus un garāmgājējus. Pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Marita Kurčanova pastāstīja, ka sākumā bijusi atturīga pret paziņojuma ievietošanu domes mājaslapā, jo arī pašvaldībai netika atklāts, kāds ir šīs reklāmas saturs: “Varbūt cilvēkiem, kurus aicina pieteikties, būtu iebildumi, piemēram, reklamēt kādus patēriņa kredītus.” Filmētāji mierinājuši, ka nekā tāda reklāmas saturā neesot.

Pašvaldības pārstāvji gan netika ielaisti filmēšanas laukumā. Vietējie cilvēki, kas piedalījās reklāmas tapšanā, atklāja vien to, ka tas bijis interesants piedzīvojums visas dienas garumā, darbojoties otrā plāna lomās, taču arī viņiem esot liegts sīkāk stāstīt par reklāmas saturu. “Fonā pacilājām kastes. Sejas, visdrīzāk, nemaz nebūs redzamas.” “Kurzemes Vārds” novēroja, ka filmēšanas procesā bija iesaistīti trīs kuteri, pa uzņemšanas laukumu staigāja cilvēki platos lietusmēteļos. Filmēšanas vajadzībām mākslīgi tika radīti nejauku laika apstākļu efekti – lietus un stiprs vējš. Laikrakstam izdevās noskaidrot, ka šī reklāma netiks demonstrēta Latvijā, tā paredzēta Rietumeiropas tirgiem. Tāpēc ir mulsinoši, ka tik liela slepenības ažiotāža radīta ap pavisam ikdienišķa produkta reklāmas filmēšanu, kas ziemas sezonā pieklusušajā Pāvilostā neapšaubāmi izraisīja lielu interesi. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz