Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Grobiņas novadā valda stabila koalīcija

Grobiņas novadā valda stabila koalīcija
30.07.2009 07:02

Galvenais ir bijis panākt tādu vienošanos, lai visiem tiktu dota iespēja strādāt un neviens nevarētu apvainoties, ka viņu nelaiž pie teikšanas.

Tā jaunais Grobiņas Novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols izskaidro to, ka viņam izraudzīti veseli četri vietnieki – tik daudz vietnieku nav neviena cita novada domes priekšsēdētājam.

Vienojas ilgstošās sarunās

Grobiņas novads citu bijušās Liepājas rajona teritorijas novadu starpā izcēlās ar to, ka par vēlēšanās uzvarējušās Zaļo un zemnieku savienības līdera Aivara Priedola iecelšanu novada galvas krēslā nobalsoja visi 15 jaunievēlētie deputāti. Turklāt viņam izraudzīti veseli četri vietnieki, un tas arī ir precedents.

A. Priedols sarunā ar “Kurzemes Vārdu” atzina, ka vienošanās ar visiem deputātiem panākta ilgās un grūtās sarunās, jo Grobiņas Novada domē deputāti ievēlēti no vairākiem sarakstiem. Tāpēc no visiem ievēlētajiem sarakstiem izveidota koalīcijas padome.

Koalīcijas darbošanos A. Priedols uzskata par veiksmīgi sāktu. “Esam sākuši izstrādāt četru gadu plānu, kurā apkoposim visu vēlēšanu sarakstu programmu labās idejas. Domāju, ka neviens nevarēs būt apvainojies, ka, lūk, tas par ko vēlēju, nav ticis iekšā, tāpēc netiks īstenots tas, ko vēlos. Jo kaut arī Tautas partijas saraksts neiekļuva Novada domē, tās līderi Aivaru Galecki deputāti izraudzījās par domes izpilddirektoru. Savukārt Galecka priekšgājējs Grobiņas domē Harijs Poprockis, kurš uzkrājis lielu pieredzi šajā darbā, iecelts par viņa vietnieku,” skaidro A. Priedols.

Medzei parādi, Bārta plusos

“Savukārt, lai varētu īstenot visu bijušo pašvaldību intereses, katrai no tām arī piesaistīts viens vietnieks,”  skaidro A. Priedols. Medzes pagastam izraudzīta Evita Pūķe, par Grobiņu atbildību uzņēmies pats A. Priedols, Gaviezes pagasta kurators ir Genadijs Jefimovs, Grobiņas pagastā – Modris Ekšteins. Pārraudzība šādi nav noteikta pār Bārtas pagastu, jo no tā novada domē ievēlēti divi deputāti – Zigmunds Cinkus un Inese Meļķe, kuri apņēmušies nodrošināt pārraudzīt Bārtu. Bez tam par Bārtas pagasta pārvaldes vadītāju arī iecelta bijusī pagasta pašvaldības vadītāja Anna  Sermoliņa, jo viņas iepriekš paveikto deputāti novērtējuši atzinīgi, proti, Bārta ienākusi novadā ar prāvu naudas summu plusā. Atšķirībā no Medzes pagasta, kur esot parādi vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā, un Grobiņas novadam vajadzējis izmaksāt darbinieku algas par darbu jūnijā.

Redakcija jau rakstījusi, ka Medzes pagasta pārvaldi vadīs Sanita Pladere, Grobiņas pagasta pārvaldi – Juris Dabars, Gaviezes pagasta pārvaldi – Regīna Putniņa.

Savukārt bijušais Grobiņas galva Jānis Neimanis, kurš arī ir A. Priedola vietnieks, ir atbildīgs par ārējiem sakariem, un šajā jomā viņš pats vēlējies darboties.

Vietniekiem – pusslodze

Pašam A. Priedolam atalgojums noteikts sešu minimālo mēnešalgu apmērā, tas ir, 1080 latu pirms nodokļu nomaksas. Tas ir mazāk, nekā iepriekš saņēmis Grobiņas domes priekšsēdētājs J. Neimanis, kura alga pērn mēnesī bijuai 1255,23 lati.

Priekšsēdētāja vietniekiem atalgojums ir attiecīgi uz pusi mazāks – 540 latu mēnesī. “Mēs saskaitījām kopā visu piecu bijušo pašvaldību vadītāju algas, atņēmām 20 procentu, un no tā arī veidojām vadošo amatpersonu atalgojuma fondu, kas atbilst vidējam atalgojuma līmenim valstī,” skaidro Novada domes priekšsēdētājs. “Protams, šī summa nav akmenī iekalta, ja būs nepieciešamība, varam to pārskatīt un samazināt.”

Grobiņas Novada domes izpilddirektoram A. Galeckim alga noteikta piecu minimālo mēnešalgu apmērā jeb 900 latu liela. Savukārt pagasta pārvalžu vadītājiem atalgojums ir no divām līdz trim minimālām mēnešalgām. Lielākas algas ir Medzes un Grobiņas pagastos, jo tur ir arī lielāks iedzīvotāju skaits.

Bet par darbu Novada domē paši deputāti pēdējā domes sēdē noteica sev atalgojumu minimālās mēnešalgas apmērā, tas ir, 180 latu. Nevienam Novada domē strādājošajam nav paredzētas ne papildu piemaksas par darbu, ne prēmijas.

Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”

 

Vienošanās par darbu Grobiņas Novada domē panākta garās sarunās. No kreisās: deputāte Gunta Konopļeva, novada galva Aivars Priedols, viņa vietniece Evita Pūķe un vietnieks Jānis Neimanis.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz