Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Šeit dzīvo pavisam citu dzīvi

Šeit dzīvo pavisam citu dzīvi
Foto: Andris Gertsons
28.02.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Vaiņodes novada amatierteātris “Kuratieši” sestdien, 23. februārī, ar nopietnu un muzikālu Imanta Ziedoņa dzejas uzvedumu nosvinēja savu piecu gadu jubileju. “Ir notikusi attīstība, attieksme ir citāda,” piecu gadu periodu vērtē “Kuratiešu” režisore Inga Ezeriete. “Kad sākām, neviens nebija spēlējis teātri, un tad jau baidās savas idejas teikt. Tagad es izstāstu savu ieceri, strādājot kādam kaut kas ienāk prātā, tad to arī pamēģinām. Ja der, tad der, ja neder, tad ne.”

Vaiņodes kultūras nama vadītāja Sarmīte Volkova uzsvēra, ka “Kuratieši” esot vienīgais kolektīvs, kuri mēģinājumos pavada ļoti daudz laika: “Viņi ir enerģiski, ierodas ar kūkām un vienmēr kaut ko svin.” Novada domes priekšsēdētājs Visvaldis Jansons uzdāvināja kolektīvam biļetes uz Liepājas teātra izrādi un novēlēja uz mēģinājumiem ņemt otrās pusītes līdzi, “lai vēl pēc pieciem gadiem būtu ne tikai divi zēni kuratieši, bet dubults sastāvs”.

I. Ezeriete katram kolektīva dalībniekam jubilejas dāvanas komplektā pasniedza jaunas lugas eksemplāru ar sadalītām lomām. “Nedomājiet, ka pēc jubilejas jūs atpūtīsieties,” teica režisore. “Iestudējums būs nopietns, ar humoru un ar asarām. Tiem, kas nav bijuši galvenajās lomās, būs vairāk jāpastrādā.”

Aktieriem izdalītais eksemplārs esot nopietns un pasmags darbs par attiecībām ģimenē, par māti, kas atteikusies no dēla. Tā ir A. Niedzviedža luga “Es tevi negribēju”. “Viss, kā dzīvē, būs intrigas, meli. Bijām ar aktieriem par šo darbu jau runājuši, pārsteigums tagad bija, ka lomas jau sadalītas. Mums nepatīk atnākt un neko nedarīt. Lasām jaunās lugas, arī svinam dzimšanas un vārda dienas. Braucam pa festivāliem. Ja es netieku uz mēģinājumu, visi nāk un strādā bez manis,” pastāsta I. Ezeriete.

Sastāvs pa šiem gadiem ir nostabilizējies, klāt neviens nenāk, lai arī pastāvīgi aicinot. I. Ezeriete vada amatierteātri arī Nīkrācē, un divas kolēģes braucot šurp, jo viņām Vaiņodē labāk patīkot teātri spēlēt. “Kuratiešos” spēlē Irina Mame, Santa Bokuma, Linda Bēta, Ilze Matisone, Oskars Zvejs, Ingus Silnieks, Baiba Jansone un Paula Ezeriete. 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 28. februāra numurā.

#kvards-20190228-06#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz