Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Katoļu pamatskolas skolnieces Vitas Liepiņas zīmējums iegūst balvu

Katoļu pamatskolas skolnieces Vitas Liepiņas zīmējums iegūst balvu
11.12.2009 18:28

Liepājas Katoļu pamatskolas 3.klases skolniece Vita Liepiņa ir uzvarējusi “Naudas plānošanas centra” un “GE Money Bank” organizētajā zīmējumu konkursa finālā Kurzemes reģionā, informēja Naudas plānošanas centra sabiedrisko attiecību konsultante Vita Liepiņa.

Izvērtējot visus zīmējumus un to aprakstus, konkursa komisija katrā reģionā izvirzīja divus finālistus. No Kurzemes reģiona finālā iekļuva Liepājas Katoļu pamatskolas 3.klases skolniece Vita Liepiņa un Gaviezes pamatskolas 4.klases skolniece Zanda Vanaga.

Vitas Liepiņas zīmējums žūrijas balsojumā tika atzīsts par Kurzemes labāko darbu – viņa saņem naudas balvu 100 latu apmērā no GE Money Bank uzkrājumu kontā “Iespēju konts”.

Vita savā darbā attēloto pamato šādi: “Jau no bērnudārza vecuma vēlos kļūt par mākslinieci, tādēļ mācos Liepājas bērnu mākslas skolā. Ļoti vēlos nopirkt molbertu, lai varētu gleznot arī mājās. Uzzināju, ka molberts maksā 60 latus. Lai šādu summu sakrātu, es ar vecākiem norunāju, ka par labām sekmēm katru nedēļu saņemšu 1 latu. Šobrīd manā krājkasē ir 10 lati un 12 lati Latvijas īpašie vienlatnieki, kurus netērēju. Ja šajā mācību gadā būšu sekmīga, tad līdz vasarai sakrāšu 35 latus. Mans pienākums ir mācīties, tādēļ priecājos, ka labi mācoties ir iespēja sakrāt naudu!”

Kāpēc žūrijai tieši Vitas Liepiņas darbs šķita vislabākais, atklāj žūrijas locekle Ilze Dreifelde – Gabruševa: “Vecāki Vitai teikuši, ka maksās par labām sekmēm katru nedēļu 1 latu, nevis par katru sekmīgu atzīmi. Turklāt sekmēm jābūt labām visu gadu. Naudas krāšanai ir izvirzīts konkrēts, sasniedzams mērķis – molberts. Tādēļ meitenei ir svarīgi nevis pelnīt naudu ar katru sekmīgu atzīmi, bet mācīties tā, lai sekmes kopumā un ilglaicīgi būtu labas.”

Savukārt žūrijas locekle Ilze Kadiķe norāda:Centra kompozīcijas kontrastains guaša krāsu gleznojums un pasteļkrīta zīmējums uz tonāla papīra. Centrā izvietots sasniedzamais mērķis – molberts, kurš ieskauts krāsainā sapņu mākonī, darba rāmī. Cēls, tālredzīgs, ar profesijas izvēli saistīts, mērķis ir jau puse no sasniedzamā rezultāta realizēšanas.”

Otra fināliste Zanda Vanaga saņem veicināšanas balvu no veikala “HobbySet”, savukārt Grobiņas pagasta sākumskolas 3.klases skolnieks Arvis Čadors – t/c “Ostmala” simpātiju balvu.

Visi pusfinālisti saņem veicināšanas balvas no interneta veikala “Officeday” un “Mārtiņa Beķerejas”.

Paralēli žūrijas darbam, no 30. novembra līdz 6. decembrim portālā www.draugiem.lv ikvienam bija iespēja balsot un noteikt, kurš finālists saņems Tautas balsojuma balvu. Iegūstot 887 balsu, Tautas balsojuma balvu – 100 latus no GE Money Bank uzkrājumu kontā “Iespēju konts” un pārsteiguma balvu no portāla draugiem.lv, saņems Anna Elizabete Stūrniece no Ogresgala. Kopā par visiem zīmējumiem portāla draugiem.lv lietotāji ir nobalsojuši 3167 reižu. Pārējos balsošanas rezultātus var uzzināt Naudas plānošanas centra mājas lapā www.vissparnaudu.lv, sadaļā Par mums.

20 labākos Kurzemes reģiona 1.-4. klašu skolēnu zīmējuma konkursa “Kā gudri sakrāt naudu” darbus no 11. līdz 18.decembrim būs iespējams aplūkot zīmējumu izstādē t/c “Ostmala” (K.Zāles laukums 8, Liepāja).

Naudas plānošanas centra un GE Money Bank organizētajā zīmējumu konkursā 1.-4.klašu skolēniem ”Kā gudri sakrāt naudu” saņemti aptuveni 1500 zīmējumi no visas Latvijas. Psihologi secina – šā brīža ekonomiskā situācija var būt pavērsiena punkts jaunākās paaudzes uzkrājumu kultūras veidošanā, jo bērnu krāšanas ieradumus veido ģimenes tradīcijas.

Katrā reģionā tika izvēlēts viens konkursa galvenās balvas ieguvējs, papildus no 30. novembra līdz 6. decembrim portālā draugiem.lv notika balsojums par to, kurš no finālistiem iegūs Tautas balsojuma balvu. Kurzemē galveno balvu no “GE Money Bank” ieguva Liepājas Katoļu pamatskolas 3.klases skolniece Vita Liepiņa.

“Ņemot vērā, ka pēdējos gados Latvija ir bijis spilgts patērētāju kultūras piemērs, esmu gandarīta, ka bērniem, kuri nākotnē veidos ekonomiski aktīvo sabiedrības daļu, uzkrāšanas jēdziens nav jaunums, un daži savam mērķim ir iekrājuši jau krietnas naudas summas. Turklāt bērni saprot, ka uzkrāt var dažādi – var ietaupīt, tērējot mazāk, no kaut kā atsakoties, kā arī meklējot papildu ienākumus,” stāsta Signe Bierande, Naudas plānošanas centra vadītāja. “Ekonomikas lejupslīdes laikā aizvien vairāk pieaugušo novērtē uzkrājumu nepieciešamību. Ceru, ka šis laiks kalpos kā pavērsiena punkts cilvēku attieksmei par uzkrāšanu un gūtā atziņa – naudas rezerves ir nepieciešamas – tiks iemācīta arī bērniem.”

Konkursā bērni tika aicināti iesūtīt zīmējumus, kurā attēlots, kam viņi tērētu sakrāto naudu, kā arī aprakstīt, kā, kam un cik daudz viņi krātu. Kopumā no 16. oktobra līdz 22. novembrim saņemti un izvērtēti teju 1500 zīmējumi no visas Latvijas. Visaktīvākie bijuši Rīgas reģiona bērni – viņi iesūtījuši 600 darbu, tikai nedaudz atpaliek vidzemnieki – no šā reģiona saņemti 408 zīmējumi. Tikmēr Kurzemnieki iesūtījuši 100, Zemgales skolēni – 140, latgalieši – 174 zīmējumus.

Uzziņai 

Izstādē būs aplūkojami šādu autoru darbi:
1. Vita Liepiņa, Liepāja, Liepājas Katoļu pamatskolas 3.klase
2. Zanda Vanaga, Grobiņas novads, Gaviezes pamatskolas 4.klase
3. Amanda Kļaviņa, Brocēnu novads, Gaiķu pamatskolas 4.klase
4. Kristīne Diāna Ramata, Talsu novads, Lībagu sākumskolas 4.klase
5. Mārcis Radvils, Saldus novads, Jaunlutriņu pamatskolas Šķēdes filiāles 3.klase
6. Elīna Poltavceva, Saldus novads, Jaunlutriņu pamatskolas Šķēdes filiāles 2.klase
7. Arvis Čadors, Grobiņas novads, Grobiņas pagasta sākumskolas 3.klase
8.  Ieva Kintslere, Saldus novads, Jaunlutriņu pamatskolas Šķēdes filiāles 3.klase
9. Vanesa Silvestrova, Kuldīga, Kuldīgas Centra vidusskolas 4.b klase
10. Alise Bauže, Grobiņas novads, Gaviezes pamatskolas 4.klase
11. Kristaps Gebauers, Kuldīga, Kuldīgas Centra vidusskolas 4.a klase
12. Dilans Stepiņš, Grobiņas novads, Grobiņas pagasta sākumskolas 3.klase
13. Rolands Tomass, Kuldīga, Kuldīgas Centra vidusskolas 3.a klase
14. Ralfs Bingers, Grobiņas novads, Grobiņas pagasta sākumskolas 3.klase
15. Rebeka Kārkliņa, Grobiņas novads, Grobiņas pagasta sākumskolas 4.klase
16. Laima Bērziņa, Talsu novads, Lībagu sākumskolas 4.klase
17. Madara Maija Mančinska, Kuldīga, Kuldīgas Centra vidusskolas 4.b klase
18. Anete Fišere, Ventspils novads, Tārgales pamatskolas 4.klase
19. Ralfs Golubevs, Ventspils novads, Tārgales pamatskolas 1.klase
20. Markuss Grinbergs, Talsu novads, Lībagu sākumskolas 4.klase

Vitas Liepiņas zīmējums.

 Zandas Vanagas zīmējums.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz