Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sākas pasaules čempionāts vindsērfingā

Sākas pasaules čempionāts vindsērfingā
15.06.2010 07:00

Šodien, 15.jūnijā, Liepājas pludmalē sākas 2010.gada Pasaules čempionāts vindsērfingā, Raceboard klasē vējdēļiem, informēja Ilze Āķe-Vīksne.

Sacensības risināsies no 15.jūnija katru dienu no pulksten 11 līdz 17, bet pasaules čempionus apbalvos 19.jūnija vakarā.

No Latvijas sacensībās startēs gan vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions vindsērfingā “Formula” klasē Jānis Preiss, gan 1990.gada pasaules un vairākkārtējs Latvijas čempions Ansis Dāle, kā arī olimpietes Vita Matīse un Eiropas čempione “Raceboard” klasē Ilona Grīnberga-Dzelme.

Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents Aivars Aksenoks uzskata, ka ir pamatota cerība, ka savās mājās, ierastajos apstākļos, labus rezultātus uzrādīs arī kāds no Latvijas burātājiem.

Sacensībām jau reģistrējušies 32 dalībnieki no 12 valstīm. Tā kā reģistrācija ilgs līdz pat sacensību pirmajai dienai, paredzams, ka dalībnieku skaits vēl pieaugs.

”Raceboard” klase no citām atšķiras ar to, ka, pateicoties dēlī iebūvētajam ķīlītim jeb švertam, ar to sacensības var notikt visdažādākajos laika apstākļos – gan spēcīgā, gan vājā vējā. Tāpat vieglāk ir braukt pret vēju.

Jau ziņots, ka Liepājā notiekošais Pasaules čempionāts piedāvā Latvijas līdzjutējiem līdz šim nebijušu iespēja sekot līdzi un klātienē vērot pasaules čempiona titula izcīņu pasaulē spēcīgāko Raceboard klases burātāju starpā.

Pasākumu organizē Liepājas vindsērfinga klubs ”Rietumkrasts” un Liepājas pilsēta sadarbībā ar Starptautisko vindsērfinga asociāciju, Latvijas Zēģelētāju savienību un Latvijas Vindsērfinga asociāciju.

”Nekas tāds nebūtu iespējams, ja Liepājā nedarbotos vindsērfinga klubs ”Rietumkrasts”,” norāda Aivars Aksenoks: ”Tā ir arī uzticēšanās un novērtējums lielajam darbam, ko ieguldījām pagājušajā gadā Liepājā veiksmīgi noorganizētajā Eiropas čempionātā raceboard klasē.”

Sadarbību ar Starptautisko vindsērfinga asociāciju sākām pirms diviem gadiem, prezentējot Liepājas pludmali kā izcilu akvatoriju vindsērfinga sacensībām, stāsta kluba ”Rietumkrasts” prezidents Jānis Jēkabsons: ”Rezultātā mums piešķīra tiesības 2009. gadā rīkot Eiropas, bet jau 2009.gadā ar vienbalsīgu balsojumu ieguvām tiesības organizēt Pasaules čempionātu.”

Paralēli Pasaules čempionātam no 16.- 19.jūnijam Liepājas pludmalē risināsies Baltijas jūras kausa izcīņa jauniešiem – Techno 293 un olimpiskajā RS:X klasē.

Pasākumu atbalsta Liepājas pilsētas dome un Liepājas pilsētas sporta pārvalde, kompānijas ”O’Neill”, ”Rexona”, ”Lauma Lingerie”, ”Ramirent”, ”Red Sun buffet”, Latvijas 1.Rokkafejnīca”, ”Europa City Hotel”, ”Fontaine Royal”, AGI centrs, Rietumu Radio un žurnāls ”Sports”, Red Bull.

Uzziņai

Sacensību kalendārs

15. jūnijs,                11:00 – 18:00    – braucieni (maksimums 4 braucieni dienā, viens
brauciens ar visām procedūrām rit apmēram stundu)

16. jūnijs,                11:00 – 18:00    – braucieni
                                                            19:00 – atklāšanas ceremonija
17.- 18. jūnijs,         11:00 – 18:00    – braucieni
19. jūnijs,                11:00 – 16:00    – braucieni
                                                            19:00 – apbalvošana

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz