Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

SC iepazīstina ar priekšvēlēšanu programmu; mēra kandidāts joprojām Hadarovičs

SC iepazīstina ar priekšvēlēšanu programmu; mēra kandidāts joprojām Hadarovičs
06.04.2013 12:32

Šodien viesnīcā “Amrita” norisinās politiskās apvienības “Saskaņas centrs” (SC) konference “Liepāja – saskaņas pilsēta”, kuras laikā klātesošie tika iepazīstināti gan ar apvienības priekšvēlēšanu programmu, gan deputātu kandidātiem, portāls uzzināja konferencē. Uz Liepājas mēra vietu SC joprojām virza Juriju Hadaroviču, kurš iepriekš vairākas reizes saukts pie kriminālatbildības.

Pirms klātesošos iepazīstināt ar priekšvēlēšanu programmu un kandidātu sarakstu, Saeimas deputāts, SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins norādīja: “Ja kāds vada pašvaldību ilgāk par diviem termiņiem, tad notiek pašvaldības privatizācija. Kur palikuši lielie Liepājas uzņēmumi? Nav vairs ne sērkociņu fabrikas un gaļas kombināta, ne mašīnbūves rūpnīcas, piena kombināta, cukurfabrikas u.c. Nojaukts lielākais Liepājas kinoteātris, bet koncertzāle diez vai būs. Tas ir labējo 15 gadu valdīšanas rezultāts. Bēdīgs.”

Tikai tad V.Agešins ķērās pie iepazīstināšanas ar SC kandidātu sarakstu: “SC piedāvā jaunus un enerģiskus kandidātus, kas strādās izaugsmei.” Viņš uzskata, ka sapulcināts spēcīgs un daudznacionāls kolektīvs, lielākā daļa no kā politikā ienāk pirmo reizi. “Svinīgi solu, ka izturēsim nežēlīgajā priekšvēlēšanu cīņā. Kas kļuvis smieklīgs, vairs nav bīstams,” viņš norādīja par tiem, “kas pirms vēlēšanām svaidās ar dubļiem” un paziņoja, ka SC ir gatavs uzņemties atbildību par jaunas Liepājas domes veidošanu.

SC deputātu kandidātu 18 personu sarakstā ar pirmo numuru ierakstīts Latvijas veļas ražotāju asociācijas (LATVERA) valdes priekšsēdētājs Jurijs Hadarovičs. Seko Liepājas domes deputāts un SIA “Centrdomnaremont” tehniskais direktors Sergejs Dikterjovs, domes deputāts un Liepājas kompleksās sporta skolas direktors Naums Vorobeičiks, domes deputāts un Kompleksās sporta skolas projektu vadītājs Romāns Miloslavskis, SIA “Jensen Metal” mašīnstrādnieks Aleksandrs Lokoščenko, tautas dziesmu ansambļa “Voļņica” vadītājs Tatjana Beļikova, SIA “Metalurgs&Duna” komercdirektors Pjotrs Jevtušenko, a/s “Talsu gaļa” menedžeris Dzintars Obrickis, epidemiologa palīdze Slimību profilakses un kontroles centrā Vita Šešunova, SIA “LDZ Cargo” kravas pieņēmēja-nosūtītāja Natalija Tkačenko, TopRadio diktore Ella Veinberga, mājsaimniece Jekaterina Žeigure, Liepājas A.Puškina 2.vidusskolas skolotāja Gaļina Skorobogatova, Baltijas starptautiskās akadēmijas lektore Kristīna Jablonska, SIA “Spectrum Shipping” grāmatvede Tatjana Aleksejeva-Kozlovska, Liepājas 3.pamatskolas skolotāja Anna Bogdanova, SIA “Fraulana” komercdirektors Aleksejs Romanovskis un SIA “AnnaBella” komercdarbinieks Ivans Matvijčuks.

Izklāstot priekšvēlēšanu programmu, V.Agešins skaidroja: “SC iestājas par sociālo taisnīgumu, vienlīdzīgu attieksmi pret visiem iedzīvotājiem, neatkarīgi no viņu reliģiskās piederības un tautības. Mūsu prioritāte ir iedzīvotāju sociālā aizsardzība. Pēc Rīgas parauga nodrošināsim bezmaksas sabiedrisko transportu skolēniem, studentiem un pensionāriem. Nepieļausim skolu optimizāciju. Atjaunosim mikroautobusu kustību, sakārtosim apgaismojumu un ielas pilsētā.”

Tāpat viņš sola pie atbildības saukt pilsētas budžeta izšķērdētājus un panākt, lai SEZ strādātu pilsētas interesēs. SC svarīga esot arī tūrisma attīstība: “Liepājā jāizveido atrakciju iela pēc Palangas piemēra.”

V.Agešins portālam norādīja, ka 12.aprīlī jau no paša rīta SC dosies iesniegt sarakstu: “Kas pirmais šauj, tas ilgāk dzīvo.”

SC paziņoja, ka Liepājas domes priekšsēdētāja amatam jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās tiek virzīts LATVERA priekšsēdētājs J.Hadarovičs, kurš politikā līdz šim nav darbojies. “37 gadus vecais liepājnieks ir jauna seja politikā, vēlēšanās viņš kandidēs pirmo reizi,” skaidroja V.Agešins. SC J.Hadarovičs iestājies 2012.gada novembrī.

Pats SC mēra kandidāts konferencē kā vienu no savām prioritātēm minēja jauniešu aizplūšanas apturēšanu no Liepājas un Latvijas: “Jo visu darām mūsu bērniem.”

Portāls jau informēja, ka J. Hadarovičs ir vairākkārt saukts pie kriminālatbildības. Par cietušā piespiešanu dot nepatiesas liecības Liepājas tiesa 1999.gada 24.martā J.Hadaroviču atzina par vainīgu pēc Latvijas KK 175. panta un sodīja ar brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, sodu nosakot nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu.

Savukārt 1996.gada jūnijā Kurzemes Apgabaltiesa skatīja krimināllietu, kurā J Hadarovičs bija apsūdzēts pēc Latvijas KK 143. panta 2. daļas – par izspiešanu grupā. J Hadarovičs bija apsūdzēts par to, ka pēc iepriekšējas norunas grupā un ar vienotu noziedzīgu nodomu centās izspiest naudu no kāda vīrieša.  

Apgabaltiesa J.Hadarovičam piesprieda reālu cietumsodu uz vienu gadu, kā arī mantas konfiskāciju. Spriedums nestājās spēkā, jo tika pārsūdzēts Augstākajā tiesā. 1996.gada 21.novembrī Augstākā tiesa iepriekšējās instances spriedumu atcēla un J.Hadarovičs tika atbrīvots tiesas zālē.

J. Hadarovičs portālam iepriekš atzina, ka šāda lappuse viņa biogrāfijā bijusi: “Kad man bija aptuveni 20 gadu, man bija nosacīta sodāmība uz pusgadu, taču tā sen ir dzēsta. Un 1996.gadā mani attaisnoja. Šodien, kad sodāmība sen dzēsta, likumīgi nav šķēršļu, lai kandidētu vēlēšanās.”


“Saskaņas centra” deputātu kandidāti – “pirmais numurs” Jurijs Hadarovičs (no kreisās) un Liepājas domes deputāts Sergejs Dikterjovs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz