Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Jensen Metal” spiests samazināt darbinieku skaitu. Bezdarba līmenis Liepājā nedaudz pieaug

“Jensen Metal” spiests samazināt darbinieku skaitu. Bezdarba līmenis Liepājā nedaudz pieaug
Foto: liepajniekiem.lv
02.06.2020 06:00

Ilze Ozoliņa

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Metālapstrādes uzņēmums “Jensen Metal”, kas pagājušajā vasarā Karostas industriālajā parkā atklāja savu jauno ražotni, tagad spiests samazināt darbinieku skaitu.

Kāds lasītājs “Kurzemes Vārdam pastāstīja, ka no darba uzņēmumā atbrīvoti vairāk nekā 20 strādājošo. Par atlaišanas iemeslu minēta vīrusa Covid-19 pandēmijas izraisītā ekonomiskā krīze, proti, samazinājušies pasūtījuma apjomi.

Uzņēmuma pārstāve Daiga Šķila laikrakstu informēja, ka uz savstarpējās vienošanās pamata no darba ražotnē atbrīvoti 17 darbinieki.

Viņa akcentēja, ka visiem darbiniekiem izmaksāts atlaišanas pabalsts. “Atbrīvoto darbinieku skaits ir mazāks nekā 5% no uzņēmumā kopumā strādājošajiem, līdz ar to satraukumam nav pamata,” sacīja D. Šķila. Sīkāk komentēt iemeslus darbinieku skaita samazināšanai viņa atturējās.

Maijā, salīdzinot ar aprīļa beigām, reģistrēto bezdarbnieku skaits Liepājā pieaudzis par 95, tuvējos novados – par 21 cilvēku, pavēstīja Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles direktore Dace Baumane.

Viņa norādīja, ka NVA Liepājas filiālē dienā reģistrējas vidēji 20 klientu, bet bezdarbnieka statusu ik dienu zaudē 14 cilvēki, no tiem 12 iekārtojas darbā, par to ziņojot NVA.

Bezdarba līmenis nedaudz pieaug tāpēc, ka bezdarbnieki nezaudē statusu savu pienākumu neizpildīšanas dēļ, jo viņi joprojām netiek apkalpoti klātienē, skaidro NVA filiāles vadītāja.

2019. gada 1. jūnijā Liepājā bija reģistrēti 2286 bezdarbnieki, šobrīd ir par 700 vairāk, savukārt novados pirms gada bija1013 bezdarbnieki ( šobrīd +159).

Pašlaik NVA Liepājas filiālē aktuālas ir 299 brīvas darba vietas. Populārākās profesijas, kurās meklē strādājošos, ir ceha strādnieks, kravas automobiļa vadītājs, būvstrādnieks, metinātājs, iesaiņotājs u.c.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz