Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Distanci vēl ievēro, bet par higiēnu piemirsies

Distanci vēl ievēro, bet par higiēnu piemirsies
Pircēju rinda pirmdienas rītā pie veikala "Humana" Zivju ielā. (Foto: Aculiecinieks)
15.07.2020 06:00

Ilze Ozoliņa

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Zivju ielā pie lietoto apģērbu veikala “Humana” durvīm sapulcējušies desmitiem pircēju. Viņi gaida uz veikala darba laika sākumu, lai pirmie steigtu izpētīt jauno preču pievedumu, taču pircējiem, šķiet, aizmirsies, ka joprojām spēkā ir prasība ievērot divu metru distanci.

Pie veikala “Humana” pircēji pulcējoties teju katru otro pirmdienu, kad tur tiek piedāvāta “jaunā kolekcija”. Veikalu pārstāve gan stāsta, ka pircēju skaits tirdzniecības telpās tiek stigri kontrolēts. Ir bijušas reizes, kad cilvēku pieplūduma dēļ pircēji nav ielaisti veikalā, kamēr citi nav no tā izgājuši.

“Kurzemes Vārds” šonedēļ devās vērot, kāda ir situācija citās Liepājas tirdzniecības vietās. Veikalā “Maxima”, kas izvietots tirdzniecības namā “Kurzeme”, lielākā daļa pircēju rātni ievēro distanci, taču roku dezinfekcijas līdzekļus pie veikala ieejas izmanto vien retais – vidēji no katriem 15 cilvēkiem rokas apsmidzina tikai viens. Veikalā “Top!”, kas atrodas Kuršu laukumā, nelielā caurspīdīgā pudelīte ar dezinfekcijas līdzekli ir grūti saskatāma, un, līdzīgi kā citviet, teju visi pircēji tai aizsteidzas garām. Tas pats vērojams pie ieejām Pētertirgus skārņos.

Tomēr ir pircēji, kas modri uzmana citus. Piemēram, kāda sieviete otrdien Pētertirgū izteica aizrādījumu kulinārijas izstrādājumu pārdevējai, kura ieklepojās. “Jūs noklepojāties, un tagad liksiet man salātus?” – sašutumu pauda pircēja. Pārdevēja pēc šāda aizrādījuma saminstinājās un devās mazgāt rokas.

“Ziniet, dažkārt par piesardzību aizmirstas. Reiz man pašai tā gadījās, un kāds cits pircējs mani sarāja par distances neievērošanu. Taču tas notika kaut kā automātiski, biju nogurusi, tikko atnākusi no kapiem. Gadās, ka cilvēki par piesardzību piemirst gluži neapzināti,” spriež pensionāre Olga.

Arī viņa pati vairākkārt atgādinājusi, ka citam no cita jāturas noteiktā attālumā. Bieži omītes elpo pakausī. Tad es saku: “Nekas traks, taču distance jāievēro!”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz