Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vispasaules durbenieku salidojums atcelts

Vispasaules durbenieku salidojums atcelts
Māksliniece Lauma Bauere strādā pie sienu gleznojuma Durbes pilsētas centrā, tā būs lielizmēra pastkarte, kurā attēloti Durbes novadā ievērojami objekti. (Foto: no Durbes kultūras nama arhīva)
20.07.2020 06:00

Liena Rimkus

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Latvijas mazākā pilsēta Durbe ar saviem cilvēkiem lepojusies pāri laikiem, no Durbes ir nākušas ievērojamas un talantīgas personības, kuras zina ne tikai Kurzemes pusē, bet visā Latvijā un pasaulē. Tieši tādēļ jūlija un augsta mijā bija plānots vērienīgs pasākums – Vispasaules durbenieku salidojums. Pandēmijas dēļ to nācies atcelt, laikrakstu informē Durbes kultūras nama vadītāja Daira Veilande.

“Doma bija ļoti laba, diemžēl neko nevaram tur ietekmēt, ārkārtējā situācija visu ir samainījusi. Nekāda konkrēta laika, uz kuru šāda kopā sanākšana varētu tikt pārcelta gan mums nav, domājām visādi. Tā kā Durbes novads drīz vairs nepastāvēs, gribētos vēl uztaisīt Durbes novada svētkus, lai godam atvadītos no šī nosaukuma. Visdrīzāk durbenieku salidojums būs jāpārceļ uz aiznākamo gadu,” prāto D. Veilande. Vietējie par salidojumu esot priecājušies un gribējuši iesaistīties, tomēr nu būs jāiztiek ar mazāka mēroga pasākumu “Vasara Durbē”, ko svinēs 31. jūlijā un 1. augustā. Rudenī paredzēti ierastie Ābolu svētki.

Viens no salidojuma laikā plānotajiem darbiņiem bija kādas Durbes centra ēkas sienas apgleznošana pastkartes veidā, kurā tiktu atainoti ievērojamie objekti – muzejs, baznīca, ezers, skola un naktsmītnes. Šis posms gan līdz jūlija beigām tiks paveikts, šobrīd vietējā māksliniece Lauma Bauere aktīvi darbojas pie lielizmēra gleznojuma, lai 31. jūlijā to varētu atklāt. Ideja radusies jau pirms laba laika, kad veikalu skatlogos bija izliktas 125 gadu jubilejas fotogrāfijas. “Manuprāt, šādi sienu gleznojumi patīk tūristiem, bet vietējiem tie rada stiprāku piederības izjūtu, tie izdaiļo arī pilsētvidi,” saka D. Veilande.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz