Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājniekiem ir jurģi, aizputniekiem – neziņa

Liepājniekiem ir jurģi, aizputniekiem – neziņa
17.06.2010 07:06

“Dzīvosim – redzēsim, bet es ceru, ka sliktāk nebūs ne mums, ne arī iedzīvotājiem,” – tā par tagad jau vairs ne tik tālo nākotni saka Liepājas Reģionālās slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības galvenā feldšere Daiga Zieda.

Jau ar 1. jūliju arī mūsējie pievienojas vienotajam Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Saistībā ar šīm izmaiņām šodien Liepājā ieradīsies tās pārstāvji, lai runātu par turpmāko darbu un noslēgtu līgumu ar darbiniekiem.

Iespējams, būs pat reanimācijas brigāde

“Nē, nekāda stresa man nav,” par gaidāmajām pārmaiņām saka feldšere Agra Šneidere. Viņa ir pat priecīga, jo pilsētas centrā šim dienestam atrastas jaunas telpas. Viena bāzes vieta tāpat kā līdz šim paliks Liepājas Reģionālajā slimnīcā, bet pilsētas centrā dežurējošie ātrās palīdzības mediķi no tagadējām telpām Bāriņu ielā 11 pārcelsies uz Zemnieku ielu 6/8, kur mitinās robežsargi. “Darba vietas arī cilvēki saglabās, neviens darbu nezaudēs,” saka D.Zieda. Darbinieku skaits līdz ar to mazāks nekļūs, un brigāžu, iespējams, būšot pat vairāk. Ir doma par vienu reanimācijas brigādi, kas dežurētu Liepājā.

Priekulē un Aizputē negrib šķirties no brigādēm

Neziņas pilnāka ir situācija bijušajā Liepājas rajonā, kur līdz šim pa divām ātrās palīdzības brigādēm dežurēja Priekulē un Aizputē, bet plānotas vēl divas – Pāvilostā un Nīcā. Priekules slimnīcas vadītāja Tatjana Ešenvalde cer, ka arī turpmāk atstās divas brigādes.

Par to, ka divas brigādes vismaz pagaidām vajadzīgs atstāt Aizputē, ir pārliecināta arī Aizputes novada domes Veselības un sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Alda Lapena. “Ir bijušas tādas runas, ka tad, kad atklās bāzes vietu Pāvilostā, vienu mūsu brigādi pārcels uz turieni,” viņa sacīja sarunā ar “Kurzemes Vārdu. Tomēr A. Lapena uzskata, ka vismaz tuvākajā laikā tā nedrīkst rīkoties trīs nopietnu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tāpēc, ka brigādes no Aizputes izbrauc arī uz avārijām, kas notiek uz Liepājas – Rīgas šosejas: ja viena ir tur, paliek risks, ka citi, kam tajā pašā laikā vajadzīga palīdzība, var palikt bez tās. Otrkārt, lauku ceļos atšķirībā no pilsētām mašīnas nereti mēdz iestrēgt uz ilgu laiku. Un, treškārt, Aizputē jau ilgstoši nav traumpunkta.  

Pāvilostā un Nīcā vēl gaidīšanas režīms

Jau vairākus gadus plāno atvērt jaunas ātrās palīdzības bāzes vietas Pāvilostā un Nīcā. Šķiet, beidzot šos plānus sāk īstenot, tomēr, kad tas notiks, īstas skaidrības joprojām nav.

“Ziniet, mēs paši arī esam šo procesu aizkavējuši,” saka Pāvilostas Novada domes priekšsēdētājs Uldis Kristapsons. Pāvilostā veselības aprūpes vajadzībām top jauna ēka – Veselības māja, kur būs vieta arī ātrajai palīdzībai. “Taču, tā kā iepriekšējie būvnieki bankrotēja, kamēr darbus pārņēma uzņēmums “Aizputes ceļinieks”, esam aizkavējušies par pusgadu – mājai bija jābūt gatavai jau decembra vidū, taču es ceru, ka 1. jūlijā beidzot būs,” viņš saka.

“Telpas mums ir gatavas, tās ir tepat Nīcas centrā ambulancē, tā ka lai tik nāk šurp!” saka Nīcas ambulances vadītāja Inata Štāle. Esot bijuši solījumi, ka ātrā palīdzība Nīcā sāks dežurēt jau šā gada 1. aprīlī, tad pārcelts uz 1. jūliju, bet pagaidām neesot ne čiku, ne grabu. “Taču mēs gaidām,” viņa ir noskaņota optimistiski.

Konkrētu datumu, kad atklāt ātrās palīdzības jaunās mītnesvietas Pāvilostā un Nīcā, kā arī to, cik brigāžu paliks Priekulē un cik – Aizputē, šās nedēļas sākumā vēl nevarēja pateikt arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta atbildīgās amatpersonas. Šā dienesta Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša “Kurzemes Vārdam” skaidroja, ka notiekot esošo brigāžu un resursu pārņemšana no Liepājas un Priekules pašvaldībām, tāpēc līdz 1. jūlijam jaunas vietas neatklāšot.

Uzziņai
Ātro palīdzību var izsaukt pa tālr. 03 vai 112.

Kristīne Pastore,
“Kurzemes Vārds”

 

Liepājas centrā esošās “ātrās palīdzības” brigādes jau pavisam drīz no telpām Bāriņu ielā 11 pārcelsies uz bijušo Dzelzceļnieku slimnīcas ēku, Zemnieku ielā 6/8, kur tagad otrajā stāvā mitinās robežsargi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz