Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Biedrības namā būs aplūkojama mākslinieces Milvijas Žīgures izstāde ”Acumirkļi”

Biedrības namā būs aplūkojama mākslinieces Milvijas Žīgures izstāde ”Acumirkļi”
Foto: Publicitātes
06.08.2020 10:31

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 10. augusta līdz 7. septembrim Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā būs skatāma mākslinieces Milvijas Žīgures akvareļu gleznu izstāde ”Acumirkļi”, kas būs mākslinieces atgriešanās Liepājā pēc draugu uzaicinājuma, jo šogad aprit 57 gadi kopš Liepājas Pedagoģiskā institūta absolvēšanas. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci 11. augustā plkst. 17.00.

Milvija Žīgure studējusi Liepājas Pedagoģijas akadēmijā, Valsts Mākslas akadēmijā, strādājusi par vizuālās mākslas skolotāju, kā arī vadījusi Rīgas pilsētas Kurzemes Rajona un Zemgales priekšpilsētas vizuālās mākslas skolotāju metodisko apvienību. Blakus pedagoģiskajam darbam sāka gleznot un 1968. gadā iesaistījās Latvijas Republikas izglītības darbinieku tēlotāju mākslas studijā ”Kolorīts”. Vēlme gleznot radās tieši Liepājā, kur pirmās gleznas tapa Liepājas Jūrmalas parkā un Raiņa parkā. Skaistākie studiju gadi pagājuši Liepājā, tādēļ izstādē ”Acumirkļi” māksliniece atgriezīsies šajā pilsētā.

Māksliniece Milvija Žīgure gadu gaitā izkopusi savu glezniecisko rokrakstu, strādājot gan akvareļa, gan akrila tehnikās. Par savu izstādē aplūkojamo daiļradi viņa stāsta: ”Manos darbos nemeklējiet dziļas filozofiskas problēmas. Mani piesaista tuvākās apkārtnes dabas ainavas, dabas plauksmes un ziedēšanas prieks, kas starot staro, tās mūžīgais mainīgums. Vienmēr atrodu kaut ko raksturīgu un nozīmīgu tieši tai vietai, ko gleznoju. Gleznošana ir prieks, ciešanas, pārdzīvojums, svētlaime, uzdrīkstēšanās un aiziešana no ikdienas. Tā ir atjaunošanās, domu un dvēseles lidojums. Ja ar saviem darbiem kādam no jums sagādāšu prieku, raisīšu pārdzīvojumu – tas būs mans lielākais gandarījums.”

Kultūras un tautas mākslas centra ”Ritums” Tautas tēlotājas mākslas studija ”Kolorīts” vadītāja, māksliniece Vita Jurjāne par M.Žīguri atklāj: ”Akvarelis nav viegla tehnika. Mazliet neuzmanības – un viss darbs vējā. Tāpēc priecē viņas spēja nobalansēt uz trauslās robežas starp vieglumu un piepildītību, kas atstāj pietiekošu vietu skatītāju iztēlei un domu labirintiem. Milvijas spēks ir mainīgo dabas noskaņu fiksējumā, rudens un pavasara ainavās, prieks un mīlestība ziedu gleznojumos. Viņas glezniecība ir spēcīga, skaista un iedvesmojoša. Un tas mums visiem šobrīd vajadzīgs visvairāk! Novēlu Milvijai saglabāt dzīvesprieku un dzīves garšu turpmākajos lidojumos, sapņos un īstenībā.”

Apmeklētāji Liepājas Latviešu biedrības namā tiek gaidīti, ja tiem nav elpceļu infekcijas slimības simptomu (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī, ja personai nav noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Apmeklētāji tiek aicināti ievērot norādes par maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu telpās, atsaukties darbinieku aicinājumiem un ievērot 2 metru distanci no citiem apmeklētājiem, izņemot vienā mājsaimniecībā dzīvojošos. Plašāka informācija par Biedrības nama darbību pieejama interneta vietnē www.biedribasnams.lv.

Izstāde Liepājas Latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā būs apskatāma no 10. augusta līdz 7. septembrim no plkst. 10.00 – 19.00. Ieeja izstādē bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz