Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Izbūvēs Skolas ielu un stāvlaukumu

Nākamgad pašvaldība plāno rekonstruēt Skolas ielu no Teātra ielas līdz Kārļa Zāles laukumam. Rekonstrukcijas projektā iekļauta arī labiekārtota stāvlaukuma izveide Liepājas teātra apmeklētājiem un citiem automašīnu lietotājiem Skolas un Baznīcas ielas stūrī.

Izbūvēs Skolas ielu un stāvlaukumu
Nozāģēt paredzēts arī šos trīs lielos bērzus, kuri aug stāvlaukuma teritorijā Baznīcas ielas malā. (Foto: Egons Zīverts)
28.09.2020 06:00

Nora Driķe

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Tādēļ pašlaik līdz 1. oktobrim izsludināta sabiedriskā apspriešana par koku ciršanu stāvlaukuma teritorijā – Baznīcas ielā 7, 9, Skolas ielā 7a un 9.

Ielas un stāvvietu būvprojekts vēl top. Iecerēts, ka Skolas ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Jāņa ielai būs akmens bruģis, bet no Jāņa ielas līdz K. Zāles laukumam brauktuvi klās betona bruģis. Izeja uz K. Zāles laukumu ielai būs šaura, dzīva satiksme Skolas ielā nav paredzēta, būs iespējams caurbraukt, bet vairāk tā līdzināsies gājēju ielai, “Kurzemes Vārdam” pastāstīja projekta vadītājs, Attīstības pārvaldes pārstāvis Uldis Klaks-Kleins.

Stāvlaukumu liepājnieki izmanto arī tagad, taču tas nav nedz apgaismots, nedz arī tam ir labs segums un lietus ūdens notece, nereti teātra apmeklētāji rudeņos līdz savām mašīnām pa tumsu laipo gar peļķēm.

Būvprojektā plānots ierīkot gan apgaismojumu, gan lietus ūdens noteci, gan izbūvēt sadzīves kanalizāciju un ūdensvadu, tādēļ projekta izstrādātājs lūdzis atļaut nocirst tos kokus, kuri būvniecībai traucētu vai kuriem būvdarbu laikā neglābjami tiktu bojāta sakņu sistēma.

Vienlaikus iecerēts stādīt jaunus kokus, turklāt vairāk, nekā plāno izcirst. Būs arī košumkrūmi un puķes – šis būs ļoti zaļš stāvlaukums salīdzinājumā ar jebkuru citu stāvvietu pilsētā, sacīja U. Klaks-Kleins.

Projekta planšetē, kas atrodama pie viena nocērtamā koka stāvlaukumā, redzams – ir iezīmētas vietas jauniem kokiem, bet tie nav nosaukti. Projekta vadītājs piebilda, tā kā projekts vēl ir tapšanas stadijā, tad precīzas jauno stādu vietas vēl netiek norādītas, arī kopējais skaits ne. U. Klaks-Kleins uzsvēra, ka izciršana neskars dižkokus, kuri atrodas Skolas ielas malā un stāvlaukumā (tur ir divas dižas liepas, pie vienas no tām pat ir piestiprināta dižkoka zīme).

Apstādījumu uzraudzības komisija konstatējusi, ka par trīs bērzu, septiņu parasto kļavu, vienas vīksnas un vienas gobas nociršanas rosinājumu jārīko publiskā apspriešana. Iznīcībai paredzētajiem kokiem ir apsieta gaiša lentīte – šie koki ir labi pamanāmi, pārliecinājās “Kurzemes Vārds”.

Koki atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa “Liepājas vēsturiskais  centrs” teritorijā, tādēļ papildus tiks prasīts arī Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes atzinums, informēja sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Publiskās apspriešanas planšete klātienē ir apskatāma arī Liepājas pilsētas domes pirmā stāvā foajē.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz