Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Sākta pilsētas sapošana valsts svētkiem

Lai gan valsts svētku plānotie pasākumi sakarā ar epidemioloģiskās drošības riskiem Liepājā ir atcelti, pilsētā kā katru gadu šajā laikā svinīgais noformējums būs. Šobrīd SIA ”First Service” darbinieki ir uzsākuši noformējuma izvietošanu, portālu liepajniekiem.lv informē Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Sākta pilsētas sapošana valsts svētkiem
Foto: Aigars Prūsis
04.11.2020 14:54

liepajniekiem.lv

”Vismaz nedēļas garumā, no 11. līdz 18. novembrim, Rožu laukums, Jāņa Čakstes laukums, Lāčplēša dārzs un citas vietas būs sapostas tematiski un stilistiski vienotā noformējumā.

Galvenais akcents būs Valsts karogs un ar to saistīti motīvi,” skaidro pilsētas māksliniece Agita Ansule. 

Rotāšanai tiks izmantoti materiāli un vides objekti, kas izveidoti un bijuši izstādīti iepriekšējos gados. Tie ir izgatavoti tā, lai varētu izmantot atkārtoti – ir transformējami un izturīgi pret mehāniskiem bojājumiem. 

Kopumā 40 mastos, gan pilsētas centrā, gan Brīvības ielas galā pie Tirdzniecības kanāla, gan pie pilsētas robežas aiz dzelzceļa pārbrauktuves uz Grobiņas pusi un citviet plīvos valsts karogi.

Sarkanbaltsarkani karogi būs izvietoti arī uz kopumā 200 apgaismojuma laternu balstiem pie pilsētas robežām, Rīgas un Lietuvas virzienā, Ganību, Brīvības un Jūras ielā un K.Zāles laukumā. 

Izrotāta būs Lielā iela un abi tilti. Lielās ielas un Tramvaja tilta rotāšana dažus iepriekšējos gadus nebija iespējama dažādu pārbūves darbu un jauno apgaismojuma balstu, vadu atsaišu un citu konstrukciju dēļ. 

Savukārt Rožu laukumā svētku laikā atradīsies lielformāta ausekļa zīme – neatkarības atjaunošanas simbols, kas jau agrāk ir bijis šeit novietots nedaudz citā interpretējumā. Arī šoreiz tas būs papildināts ar gaismas efektiem. 

Izgreznota būs Liepājas Universitātes fasāde un izgaismoti turpat augtskolas priekšā augošie koki. 

Un, protams, krāšņi uzposts būs arī Čakstes laukums.

Lāčplēša dienu 11. novembrī un Latvijas Republikas proklamēšanas dienu 18. novembrī šogad Liepājā atzīmēs klusāk – bez Lāčplēša dienas lāpu gājiena, piemiņas brīža Ziemeļu kapos, svētku uguņošana kanālmalā un citiem pasākumiem.

Reaģējot uz pieaugušo Covid-19 saslimušo gadījumu skaitu, pašvaldība Valsts svētkus aicina atzīmēt ģimenes lokā. 

Svētku laikā ikviens ir aicināts katru vakaru no pulksten 17 līdz 23 savos logos iedegt simbolisku gaismu – Latvijas karoga krāsās vai Liepājas – sarkanzaļā krāsā – vai kādā citā veidā svinīgi izgreznot savus logus, simboliski pieminot mūsu valsts un tautas vēstures vissvarīgākos notikumus. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz