Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts – Neoficiāli kā veselības ministra kandidāts tiek minēts Juris Bārzdiņš

Papildināts – Neoficiāli kā veselības ministra kandidāts tiek minēts Juris Bārzdiņš
28.10.2010 08:44

Neoficiāli zināms, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) veselības ministra amata kandidāts ir nozares profesionālis; neoficiāli zināms, ka viens no viņiem ir Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bārzdiņš, – informē “Neatkarīgā Rīta Avīze”.

Laikraksta aptaujātie ārsti, kuri vēlējušies palikt anonīmi, izteikušies, ka “visas Kurzemes slimnīcas var mierīgi aizvērt ciet, jo Liepājas slimnīca var uzņemt visus reģiona pacientus. Tā Bārzdiņš pērn sacījis mediķiem reformu sākumā.

“Viņš ir riktīgi īstais, ja Latvijas medicīnai grib pielikt punktu, aizvērt visas lauku slimnīcas, tad Bārzdiņš būtu īstajā vietā,” secinājuši pieredzējuši mediķi.

Jau ziņots, ka pagaidām nav vienota viedokļa par nepieciešamību pēc veselības ministra portfeļa topošajā premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā.

Ar Liepājas reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāju Juri Bārzdiņu ir notikušas sarunas par viņa iespējamo virzīšanu veselības ministra amatam. Bārzdiņš aģentūrai apstiprināja, ka šādu piedāvājumus ir saņēmis un ir gatavs to apsvērt.

Pirms pieņemt vai noraidīt piedāvājumu, Bārzdiņš sola rūpīgi šo jautājumu izvērtēt. “Ir svarīgi šajā dienās mēģināt saprast to cilvēku un politiķu, kuri man šo piedāvājumu izteikuši, viedokli par manu redzējumu uz veselības nozari,” skaidroja Bārzdiņš. Esot svarīgi, lai viņa redzējums sakristu ar topošajā koalīcijā dominējošo viedokli. Zināmas bažas viņam esot par to, ka Veselības ministrija (VM) un Finanšu ministrija (FM) būtu katra cita politiskā spēka pārziņā: “Tas tiešām ir liels risks.”

“Veselības ministrs nevar būt viens bez spēcīga atbalsta koalīcijā. Tēlaini izsakoties, šajā laikā katram ministram savā ziņā jābūt arī veselības ministram,” atzina Bārzdiņš.

Pēc Bārzdiņa teiktā, nesen viņš kļuvis par Liepājas partijas biedru. Kā ziņots iepriekš, Liepājas partija pirms 10.Saeimas vēlēšanām noslēdza sadarbības līgumu ar ZZS.

Pret veselības jomas pārņemšanu negatīvu viedokli pauž Ventspils mēra Aivara Lemberga partija “Latvijai un Ventspilij”, kas noslēgusi sadarbības līgumu ar ZZS un Saeimas vēlēšanās startēja no viena saraksta.

Lemberga vietnieks Guntis Blumbergs žurnālistiem atzina, ka vakar notikušo sarunu laikā par amatu sadali valdībā notikušas telefoniskas konsultācijas ar Lembergu, kurš iebildis pret veselības ministra amata uzticēšanu ZZS.

Blumbergs skaidroja, ka Veselības ministrijas darbības nodrošināšanai nepieciešami ievērojami līdzekļi, tāpēc veselības joma būtu jāuzņemas tai partijai, kuras pārziņā būs Finanšu ministrija.

“Latvijai un Ventspilij” pārstāvis norādīja, ka šo jautājumu plānots izdiskutēt partijas valdes sēdē, kas, visdrīzāk, notikšot nedēļas nogalē, kad no ārzemēm atgriezīsies Lembergs. Galīgais lēmums par savu nostāju varētu tikt pieņemts pirmdien, kad paredzētas vairākas ZZS valdes sēdes.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz