Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aukstums patversmi un atskurbtuvi nav piepildījis

Neraugoties uz to, ka iestājusies ziema ar stiprāku salu, ne Nakts patversmē, ne atskurbtuvē cilvēku pieplūdums nav vērojams. Kamēr patversmē ir slēgts zemākais līmenis, cilvēki alkohola reibumā nakti var pārlaist atskurbtuvē, piektdien noskaidroja “Kurzemes Vārds”

Aukstums patversmi un atskurbtuvi nav piepildījis
Foto: Egons Zīverts
18.01.2021 06:00

Miks Kuncītis

"Kurzemes Vārds"

Nakts patversmes vadītāja Oksana Martinova laikrakstam pastāstīja, ka šobrīd vidēji patversmē uzturoties ap 68 cilvēkiem, bet tā saucamais zemākais līmenis, kur var pārlaist nakti, arī ierodoties alkohola reibumā, uz laiku ir slēgts.

“Varētu pat teikt, ka cilvēku skaits ir nedaudz samazinājies, jo ne visi vēlas ievērot ierobežojumus.

Tā kā patversmē sešiem cilvēkiem tika konstatēti pozitīvi Covid-19 testi, šeit cilvēki dzīvo stingrā izolācijā. Tikai retos gadījumos un arī ne katru dienu kāds no iemītniekiem iziet laukā, piemēram, uz veikalu. Parasti viņš nopērk nepieciešamās preces arī citiem. Protams, tie, kam jāiet uz darbu, tie arī iet. Strādāšanu jau neviens nav atcēlis,” stāsta O. Martinova, piebilstot, ka Covid-19 testi tiekot veikti reizi nedēļā un regulāri cilvēkiem mērot temperatūru. Tāpat viņa sacīja, ka jaunu saslimušo patversmē neesot.

Lai arī zemākā līmeņa patversme ir slēgta, bez pajumtes cilvēki alkohola reibumā nav palikuši – fonda “Agape” atskurbtuves durvis ir atvērtas.

“Iepriekš mūs brīdināja, ka, iespējams, atskurbtuvē pārlaist nakti varētu vēlēties vairāk cilvēku. Piesaistījām vēl vienu sanitāru, izvietojām papildu matračus tā, lai tiktu ievērota distance, bet naktī uz piektdienu bija tikai divi cilvēki, kurus atveda policija,” pastāsta “Agapes” vadītāja Marina Čarkviani.

Uz jautājumu, vai arī atskurbtuvē tiek veikti Covid-19 testi, viņa atbildēja: “Pati testu esmu veikusi, taču, kad tas tiks veikts pārējiem, pagaidām vēl konkrēti nezinu, taču tuvākajā laikā noteikti. Kā jau līdz šim, ievērojam visus piesardzības pasākumus – maskas, cimdi, dezinfekcijas līdzekļi, distances ievērošana utt.”

Liepājas domes Vides, veselības un sabiedrības līdzdalības daļas vadītāja Elīna Tolmačova laikrakstam sacīja: “Atskurbtuves darbiniekiem ir izskaidrots, kā maksimāli ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, piemēram, kā pareizi izvietot matračus, lai tie būtu pēc iespējas tālāk cits no cita, u.c. 22.janvārī beigsies karantīna Nakts patversmē, uzreiz pēc tam, nākamajā piektdienā, veiksim Covid-19 testus atskurbtuvē. Katru nedēļu tur testi noteikti netiks veikti, skatīsimies pēc situācijas. Pašlaik atskurbtuves pakalpojumus izmanto pavisam neliels cilvēku skaits, telpas ir pietiekami plašas, lai ievērotu piesardzības pasākumus.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz