Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Albumi jau nolikti zem lupas

Albumi jau nolikti zem lupas
18.12.2010 07:32

Atslēgvārdi

Beigusies mūzikas ierakstu iesniegšana “Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai”, kas notiks nākamā gada 22. februārī Latvijas Nacionālajā teātrī. 

Lai arī izdoto ierakstu skaits šogad ir ievērojami mazāks nekā iepriekšējos gados, tomēr kopumā vērtēšanai iesniegti 169 albumi, dziesmas un videoklipi. Visvairāk pārstāvētās un ierakstiem bagātākās šogad ir instrumentālās, bērnu un šlāgermūzikas nominācijas.

Izmaiņas šogad ir deju mūzikas nominācijā – vērtēšanai varēja iesniegt ne tikai albumus, bet arī dziesmas. Tā kā Latvijā ik gadu top daudz dažādu deju mūzikas dziesmu un remiksu, bet ne tik daudz albumu, ikgadējā LaMPA biedru kopsapulcē tika lemts par deju dziesmu iekļaušanu nominācijā. Tās nosaukums – “Labākais deju mūzikas albums vai dziesma”, un konkurence notiks gan starp albumiem, gan dziesmām.

Nepieciešamo ierakstu skaitu nav izdevies savākt kantrimūzikas nominācijā, līdz ar to šogad nenotiks šī mūzikas žanra vērtēšana.

Pašlaik iesniegtie CD jau sasnieguši žūriju, kura 50 locekļu sastāvā ir sākusi izvērtēt katru iesniegto darbu. Vērtēšana notiks līdz pat Ziemassvētkiem.

Arī Liepājas mākslinieki šajā gadā ir sarūpējuši vairākus muzikālos ripuļus, kas nonāks līdz vērtētājiem. Piemēram, klajā nāca Jāņa Groduma un “Līvu” dziesmu izlase “Nezāles neiznīkst”, grupas “Musiqq” disks “Tā ir mūzika”, Andra Ērgļa un Raimonda Paula kopdarbs “Caur rozā brillēm”, sadarbībā ar Jānis Strazdu tapušais Igo disks “Uguns”, nesen dienas gaismu ieraudzīja Kaspara Vecvagara albums “Dieviņš un Velniņš” bērniem. Cerams, ka žūrija šos darbus novērtēs atzinīgi, ievietojot tos labāko vidū, un, kas zina, iespējams, kāds arī iegūs “Gada balvu”, ar kuru skaita ziņā liepājnieki pēdējos gadus gan nevar lepoties.

Inita Gūtmane
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz