Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Slepkavības un laupīšanas lietā trim vīriešiem piespriež 12-14 gadu cietumsodu

Slepkavības un laupīšanas lietā trim vīriešiem piespriež 12-14 gadu cietumsodu
06.01.2011 14:45

Atslēgvārdi

Šodien Kurzemes apgabaltiesa pasludināja spriedumu krimināllietā par pērn vasarā Liepājā izdarītu slepkavību, nelikumīgu maksāšanas līdzekļa izmantošanu un laupīšanu.

Trim vīriešiem piespriesta brīvības atņemšana uz 12 līdz 14 gadiem, mantas konfiskācija un policijas kontrole, aģentūru LETA informēja tiesneša palīdze Zina Purina.

Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 18.janvārī, pēc tam desmit dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt.

Bargākais sods piespriests Zigmāram Zikmanim. Viņš atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu, kā arī pēc Krimināllikuma 193.panta 2.daļas “Par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu”. Par šiem noziegumiem tiesa Zikmanim piespriedusi galīgo sodu – brīvības atņemšanu uz 14 gadiem, mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Prokurors bija prasījis sodīt Zikmani ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un mantas konfiskāciju.

Otrs noziegumos iesaistītais – Gatis Šteinbergs – atzīts par vainīgu pēc trim Krimināllikuma pantiem – 176.panta 4.daļas “Par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas”, 193.panta 2.daļas “Par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu” un 180.panta 2.daļas – par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, ja šīs darbības izdarītas atkārtoti. Par šiem noziegumiem Šteinbergam piespriesta brīvības atņemšana uz 13 gadiem, mantas konfiskācija un policijas kontrole uz trim gadiem. Prokurors bija lūdzis viņu sodīt ar brīvības atņemšanu uz 14 gadiem un mantas konfiskāciju.

Savukārt trešais noziegumos iesaistītais – Kristaps Herings – atzīts par vainīgu pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas “Par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas”, kā arī Krimināllikuma 193.panta 2.daļas “Par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu”. Par šiem noziegumiem viņam piespriesta brīvības atņemšana uz 12 gadiem, mantas konfiskācija un policijas kontrole uz diviem gadiem. Prokurors bija prasījis piespriest viņam 13 gadus ieslodzījumā un mantas konfiskāciju.

Jau ziņots, ka 2010.gada 12.jūlijā Liepājā, kādā Vītolu ielas nama dzīvoklī, tika atrasts 33 gadus veca vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Policijā tika sākts kriminālprocess un, veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, uz aizdomu pamata par šo nodarījumu tika aizturēti divi 1983.gadā dzimuši vīrieši un viens 1982.gadā dzimis vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz