Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Porziņģim astoņi punkti, “Mavericks” nosargā uzvaru un panāk sērijā 3-2

Nacionālajā basketbola asociācijā Dalasas “Mavericks” ar 105:100 pārspēja “Clippers” un ieguva vadību sērijā ar 3-2, nonākot viena panākuma attālumā līdz iekļūšanai izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Porziņģim astoņi punkti, “Mavericks” nosargā uzvaru un panāk sērijā 3-2
Kristaps Porziņģis spēlē pret "Clippers". (Foto: AP/Scanpix)
03.06.2021 09:48

sportacentrs.com

Kristaps Porziņģis šonakt laukumā pavadīja 30 minūtes, kurās guva astoņus punktus (2p. 1/2, 3p. 2/4) un savāca sešas atlēkušās bumbas. Viņam arī trīs piezīmes un +/- rādītājs plus pieci. Porziņģim šī bija mazrezultatīvākā spēle šajā sērijā, pirms tam vidēji mačā gūstot 15.3 punktus, turklāt šī arī bija pirmā reize sērijā, kad viņš veicis mazāk nekā desmit metienus no spēles.

Tikmēr Luka Dončičs Dalasas sastāvā atzīmējās ar 42 punktiem, 14 rezultatīvām piespēlēm un astoņām atlēkušajām bumbām. Dončičs laukumā pavadīja 43 minūtes un kopumā trāpīja 17 no 37 metieniem no spēles, taču lielāko daļu savu punktu (40) guva jau pirmajās trīs ceturtdaļās, kamēr izšķirošajā mača daļā guva tikai divus punktus. Dončičam bija arī labākais +/- rādītājs komandā (plus 15).

Dalasas sastāvā veiksmīga spēle Timam Hārdevejam, kurš pēc tikai četriem gūtiem punktiem iepriekšējā mačā tagad iemeta 20 punktus, šo robežu sasniedzot trešo reizi šajā sērijā. Interesanti, ka Dalasa uzvarējusi tieši šajās trīs spēlēs, tāpat jāatzīmē, ka šajā sērijā joprojām ne reizi nav uzvarējusi mājinieku komanda.

“Clippers” šoreiz sagaidīja mazu pienesumu no rezervistu soliņa – sākumsastāva spēlētāji guva 89% komandas punktu. Pols Džordžs savāca 23 punktus un desmit atlēkušās bumbas, kamēr pa 20 punktiem iemeta Kavai Lenards un Redžijs Džeksons.

Dalasai izdevās lielisks izrāviens trešās ceturtdaļas beigās, kad izdevās gūt 16 punktus pēc kārtas un panākt sev pārsvaru 89:75. Ceturtajā ceturtdaļā “Clippers” pamazām atguvās un pietuvojās, taču divas minūtes pirms beigām Porziņģa un Hārdeveja divi iemestie tālmetieni pēc kārtas sniedza Dalasai vadību 101:91, izmantojot “Clippers” paviršības uzbrukumā.

Atlikušajās divās minūtēs “Clippers” spēlēja daudz veiksmīgāk, kamēr metieni jau nekrita Dalasai, un pēc Kavai Lenarda diviem punktiem ar sodu “Clippers” pietuvojās līdz minimumam (100:101). Bija atlikušas 40 sekundes, turklāt Luka Dončičs zaudēja bumbu, un “Clippers” varēja pārņemt vadību, taču ātrajā uzbrukumā izkārtoja ne to pašu ērtāko metienu Nikolā Batumam, kurš netrāpīja no groza apakšas. “Mavericks” iemeta divus soda metienus, piespieda Lenardu kļūdīties pēdējo sekunžu tālmetienā un ar vēl diviem precīziem soda metieniem nokārtoja savu uzvaru ar 105:100.

Sērijas nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām Dalasā.

https://www.youtube.com/watch?v=pWxTxd2Xh_I
Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz