Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kā izvēlēties piemērotāko ledusskapi?

Izvēloties ledusskapi, jāņem vērā racionāli apsvērumi – virtuves platība, produktu glabāšanas ieradumi un kopīgais cilvēku skaits ģimenē. Princips ”jo dārgāks, jo labāks” te nebūs vietā.

Kā izvēlēties piemērotāko ledusskapi?
31.07.2021 08:30

Apmaksāta informācija

Ja prasības nav augstas, lieti noderēs arī lēti ledusskapji, kas labi tiek galā ar saviem darba pienākumiem. Lai izdarītu racionālu izvēli, pirms iegādes ir vērts noskaidrot, ar ko tad īsti ledusskapji atšķiras cits no cita.

Ledusskapja izmēri

Iesākumā būtu nepieciešams izlemt, cik liels ledusskapis vajadzīgs – kur tas tiks novietots un cik daudz produktu tajā ikdienā glabāsies. Ledusskapju augstums parasti svārstās no 50 līdz 210 cm. Standarta ledusskapja platums ir 60 cm, taču pastāv gan šaurāki modeļi, gan arī krietni platāki ledusskapji ar trim vai pat vairākām durvīm. Ja vēlaties lielu un platu ledusskapi, atcerieties, ka to vajadzēs ienest mājoklī pa ieejas durvīm, tādēļ nebūtu vēlams, ka durvis izrādās šaurākas nekā ledusskapis.

Kur būs saldētava?

Saldētava parasti atrodas aukstumkameras iekšpusē – šāds risinājums visbiežāk ir raksturīgs lētākiem ledusskapju modeļiem. Taču saldētava var būt novietota arī ledusskapja augšdaļā vai apakšdaļā ārpus aukstumkameras. Tāpat saldētava var atrasties arī sāniski blakus aukstumkamerai (šādus modeļus dēvē par amerikāņu stila side by side ledusskapjiem), un šādi ledusskapji parasti pieder pie premium klases modeļiem. Bieži vien tie ir apgādāti arī ar dažādām papildus funkcijām, piemēram, ledus dozators, LED apgaismojums u.c.

Kā notiks dzesēšana?

Ledusskapju dzesēšanas sistēmas var iedalīt trīs klasēs: statiskā dzesēšana, bez sasalšanas jeb no frost sistēma un dinamiska dzesēšana.

Dzesējot ledusskapi pēc statiskā principa, aizmugures sienas iekšējo virsmu dzesē īpašas caurulītes. Par šīs sistēmas trūkumu mēdz uzskatīt nevienmērīgu un lēnu dzesēšanu. Šī tehnoloģija nereti provocē paaugstināta mitruma rašanos, kas savukārt var izraisīt ledus garoziņas izveidošanos ledusskapja aizmugurē. Šādi ledusskapji ir lētāki, taču tos nepieciešams periodiski atkausēt (apmēram reizi pusgadā).

No Frost sistēma pēc būtības ir ledusskapja iekšienē ievietots kondicionieris. Ledusskapja aukstumkameru dzesē auksta gaisa plūsma, bet gaisa mitrumu mazina īpašs iztvaicētājs. Šādi ledusskapji ekspluatācijā ir daudz ērtāki, taču patērē vairāk enerģijas. Pie tam produkti aukstā gaisa plūsmas ietekmē var apkalst, tādēļ tos ieteicams glabāt noslēgtos traukos.

Dinamiskā ledusskapja dzesēšanas sistēma būtībā līdzinās statiskajai. Atšķirība ir tāda, ka ledusskapja iekšienē iemontēts ventilators, kas aukstumkamerā vienmērīgi izkliedē auksto gaisu un izlīdzina temperatūru visā ledusskapī.

Svarīgs faktors – energoefektivitāte

Energoefektīva sadzīves tehnika ir ieguvums jūsu budžetam. Ledusskapja energoefektivitāte lielā mērā ir atkarīga no kompresora tipa. Pastāv trīs veidu kompresori. Parastais kompresors sāk darboties ar pilnu jaudu, atdzesē aukstumkameru līdz vajadzīgajai temperatūrai un tad izslēdzas. Kad temperatūra atkal paaugstinās, darbības cikls atkārtojas. Šāds ledusskapis nav tik energoefektīvs, taču ir lētāks un vienkāršāks apkalpošanā.

Invertora kompresors pēc ieslēgšanās atdzesē ledusskapja aukstumkameru līdz vajadzīgajai temperatūrai un pēc tam pastāvīgi uztur to vienā līmenī. Šāds kompresors ir klusāks un patērē mazāk enerģijas, kaut gan ir ievērojami dārgāks par parasto kompresoru.

Lineārais kompresors ir tāds kā starpposms starp parasto un invertora kompresoru. Šāds kompresors darbības laikā ik pa laikam plūdeni ieslēdzas un izslēdzas, lai uzturētu aukstumkameras temperatūru.

Ledusskapja energoefektivitāti apzīmē skala no G līdz A un A+++. Ledusskapji A+++ energoefektivitātes ziņā ir paši labākie.

Dizains un papildus aprīkojums

Izvēloties ledusskapi, ir daudz citu faktoru, kas ledusskapja darbību tieši neietekmē, taču ir atkarīgi no pircēja personiskās gaumes un viņa ikdienas vajadzībām – piemēram, ledusskapja dizains un papildus aprīkojums. Jūs varat izvēlēties sev tīkamo ledusskapja krāsu, virsmas tekstūru un materiālu. Tāpat ledusskapja durvīs iespējams iebūvēt dažādus displejus, bet iekšpusē – atšķirīgu izgaismojumu.

Arī iespējamā papildaprīkojuma saraksts ir ievērības cienīgs. Pēdējā laikā, piemēram, ir populāri ledusskapji ar tā dēvēto ”nulles kameru”, kurā pastāvīgi tiek uzturēta 0°C temperatūra un ir ļoti ērti glabāt dārzeņus un gaļu. Iecienīti ir arī ledusskapji ar aukstā ūdens dispenseru, no kura jebkurā brīdī var ieliet sev aukstu dzeramo ūdeni.

Interneta veikalā Schadler.lv ir pieejami labākie ledusskapji no vācu ražotāja Schadler, kuri izceļas ar savu kvalitāti, funkciju klāstu, kalpošanas ilgumu un pieejamām cenām. Mūsu speciālisti palīdzēs jums izvēlēties ledusskapi, kas būs vislabāk piemērots jūsu vēlmēm un vajadzībām. Mēs regulāri piedāvājam klientiem dažādas akcijas un sadzīves tehnikas atlaides.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz