Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirmie panākumi uz ledus

Pirmie panākumi uz ledus
29.11.2006 19:39

0

Atslēgvārdi

Paši mazākie “Liepājas metalurga” sistēmas hokejisti piedalījušies Latvijas hokeja klubu izveidotajā turnīrā debitantiem jeb jaunākajiem hokejistiem. Sacensībās piedalās astoņas komandas, kas ir iedalītas divās grupās. Paredzēts, ka turnīrs tiks aizvadīts trīs posmos, no kuriem pirmais norisinājās “Volvo” ledushallē Rīgā. Mūsu komanda aizvadīja trīs mačus, no kuriem divos uzvarēja – ar 6:1 tika pārspēti valmierieši, “Pārdaugava 2” tika sagrauta ar 13:4, bet vienā spēlē mazie metalurgi līdzīgā cīņā atzina Rīgas vienības “Asa” pārākumu – 2:4.

Zēnu treneris Nikolajs Siļčonoks pastāstīja, ka daudziem mazajiem hokejistiem tās vispār bija pirmās nopietnās spēles viņu īsajā hokejistu karjerā, bet, neskatoties uz to, visi puikas ir malači, jo nospēlēja ļoti labi. Īpaši izcēlās Artjoms Jaščenko, kurš ar 11 precīziem raidījumiem kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Par nākamā posma saimniekiem decembrī kļūs liepājnieki, savukārt trešais posms atkal tiks aizvadīts Rīgas “Volvo” ledushallē. Saskaņā ar turnīra nolikumu katrā posmā tiks mainīts grupu dalībnieku sastāvs.

Komandas lielākā problēma ir nepietiekamais spēlētāju skaits. Pašlaik trenējas tikai 20 audzēkņu, turklāt tie dzimuši trīs dažādos gados – 1998., 1999. un 2000. Lai censtos papildināt vienības rindas, komandas treneri tuvākajā laikā plāno apstaigāt pilsētas skolas un bērnudārzus, lai iegūtu jaunus audzēkņus.

Iespējams, ka nevienu vien vecāku baida doma par šī sporta veida dārdzību, taču tas gluži neatbilst patiesībai, situāciju skaidro treneris Siļčonoks. Pirmajos divos, trīs gados nav jāmaksā ne par ledus īri, ne par pašu treniņprocesu, bet pirmā gada laikā spēlētāji tiek nodrošināti arī ar gandrīz visu nepieciešamo ekipējumu – formastērpiem, slidām, nūjām, ķiverēm, cenšas sākumā atrast visu, kas nepieciešams.

Tāpēc visi trīs pašu mazāko hokejistu treneri – Nikolajs Siļčonoks, Guntis Pujāts un slidošanas trenere Zane Valdmane – aicina visus interesentus pieteikties hokeja treniņiem, jau sākot no četru gadu vecuma. To var izdarīt Liepājas ledushallē jebkurā laikā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz