Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Vēstures līkloči “Kurzemes Vārdā”: Aizstāvam miķelīti un zemeņu āboliņu

1990.gada 7.novembris. Zaļie uzvarēs! (Saruna ar Zaļās partijas Liepājas nodaļas priekšsēdētāju Alfrēdu Kukutu – L. K.) (..) – Ka viens otrs skatās uz mums greizi, tur šaubu nav. Dienu un nakti mūsu piketi savulaik stāvēja kooperatīva ”Celtnieks” ceļā, neļaujot kāpās būvēt garāžas. Bet augstprātīgā, vienkāršo ļaužu domas neuzklausošā kooperatīva bijušais priekšnieks tagad sēž ”lielā mājā” un viņam ir balsstiesības visādās komitejās un sesijās.

Vēstures līkloči “Kurzemes Vārdā”: Aizstāvam miķelīti un zemeņu āboliņu
Foto: liepajniekiem.lv
07.11.2021 06:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Arī daži Liepājas arhitekti par mums, jādomā, nav sajūsmināti. Aizstāvam kāpas, aizstāvam miķelīti un zemeņu āboliņu, aizstāvam priedes… Bet aiz tā visa – cilvēkus. Un tāpat militārā resora komandieriem un apakškomandieriem esam neciešami, jo kavējas viņu nodomu īstenošana Šķēdes jūrmalā.

Teksts pie fotogrāfijas bez virsraksta. Kad republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis Liepājas apmeklējuma laikā piedalījās izbraucienā pa Tirdzniecības kanālu un iepazinās ar citām bijušās Tirdzniecības ostas piestātnēm, tad šīs ekskursijas rīkotāji neaizveda premjeru līdz vietai, kur atrodas pusnogrimusi zemūdene. Jo tad neizbēgami rastos jautājums: kādēļ gan tik svinīgi nolaist karogus no norakstāmajiem karakuģiem, ja tie turpina aizņemt piestātnes? Bet tā nebūt nav vienīgā zemūdene no tām, kuras jau sen vajadzēja nodot metāllūžņos. Tad būtu vieglāk risināt arī ostas atjaunošanas problēmu.

Satrauc gan, bet…

(rubrika: Atgriežoties pie publicētā; autors z/k ”Kursa” valdes priekšsēdētājs D. Eņģelis). Šī gada 16. oktobrī ”Kurzemes Vārdā” bija ievietota P. Saknes korespondence ”Nevis saimnieks, bet nevīža”. Tās beigu daļā ir jautāts: ”Vai tiešām pilsētā nevienu tas nesatrauc?” Satrauc! Un jau gadiem ilgi. Runa ir par republikas nozīmes arhitektūras pieminekli Jāņa ielā 2. Zvejnieku kopsaimniecības ”Kursa” (toreiz ”Boļševiks”) valde jau 1987. gada 2. oktobrī aizsūtīja oficiālu vēstuli Liepājas pilsētas TDP Izpildkomitejas priekšsēdētājam A. Drozdam, lūdzot šo ēku nodot kolhoza bilancē. (..) Uzskatām, ka restaurējot šo ēku un pārveidojot iekšējo plānojumu, iespējams izveidot atbilstošas telpas tirdzniecības ar kolhoza palīgsaimniecībā ražotajiem produktiem. (..) Bet no pilsētas Izpildkomitejas saņēmām ”gudru” atbildi, ka minētā ēka ir nodota lietošanā Tirdzniecības pārvaldei, kura tur iekārtojusi noliktavas. Jau pagājuši trīs gadi, un ikviens liepājnieks redz, ka vēsturiskā ēka Jāņa ielā turpina iet postā.

Melnais dosjē

1. novembrī laivu kooperatīva ”Starts” teritorijā, Upmalas ielā 19, atrada pilsoņa Č. Līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Uz aizdomu pamata par slepkavības izdarīšanu aizturēts pilsonis S.

_____________
Arī turpmāk pārlūkosim arhīvu, lai pastāstītu, par ko vēsturiski nozīmīgajā 1990.gadā rakstīja mūsu laikraksts. Tas ir mūsu valstij izšķirīgi nozīmīgs un sarežģīts pārmaiņu laiks. Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, ”Kurzemes Vārds” savukārt atguva savu pirmās brīvvalsts nosaukumu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz