Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Bezdarbs atkal samazinās

Bezdarbs atkal samazinās
21.04.2012 07:03

Kā jau katru gadu, reģistrētā bezdarba līmenis Liepājā ziemā bija cēlies, bet pavasarī atkal sāk kristies. Kaut arī visa pagājušā gada laikā reģistrētais bezdarbs Liepājā pakāpeniski saruka, novembrī nostabilizējoties pie 12,6 procentu atzīmes, tomēr gadumijā tā kritums apstājās, un šā gada sākumā bezdarbnieku skaits pilsētā atkal nedaudz palielinājās.

Pēc Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles datiem, pērnā gada novembrī bezdarbnieku skaits mūsu pilsētā bija noslīdējis līdz 4816 cilvēkiem jeb 12,6 procentiem no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju daudzuma. Taču decembrī bezdarbnieku skaits atkal sāka pieaugt, augstāko punktu sasniedzot šā gada februārī, kad Liepājā bija reģistrēti 4956 bezdarbnieki jeb 12,9 procenti no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Prāvu reģistrēto bezdarbnieku skaita kritumu fiksēja jau šā gada martā, kad tas noslīdēja līdz 4857 cilvēkiem jeb 12,7 procentiem no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju daudzuma. Reģistrētā bezdarba samazinājums turpinājies arī aprīlī, mēneša vidū nokrītot līdz 12,5 procentiem. “Protams, sākušies sezonas darbi, tāpēc arī bezdarbnieku skaits sarūk,” laikrakstam sacīja NVA Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

Valstī kopumā reģistrētā bezdarba līmenis šā gada marta beigās bija 11,7 procentu no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Salīdzinājumā ar 2012. gada februāri tas ir samazinājies par 0,1 procentpunktu. Visā valstī Nodarbinātības valsts aģentūras uzskaitē marta sākumā bija 133 413, marta beigās – 132 158 bezdarbnieki.

Sarmīte Pelcmane,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz