Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Karostā jauns festivāls – gaismas un mūzikas svētki

Oktobra pēdējā nedēļā redānā notiks Karostas gaismas festivāls. Trīs vakarus, 28., 29. un 30. oktobrī, šeit svinēs gaismas un mūzikas svētkus.

Karostā jauns festivāls – gaismas un mūzikas svētki
Foto: Egons Zīverts
23.09.2022 06:01

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

”Redānā ļoti ilgi nebija elektrības un darbība bija apgrūtināta, stāsta Karostas glābšanas biedrības vadītāja Monta Krafte. ”Šogad pirmo gadu ir elektrība un tad, protams, mums ir cits atspēriens.”

Biedrība jau iepriekš izsapņojusi, ko tik visu nevarētu darīt, ja vien būtu elektrība, tāpēc arī rīko šādu pasākumu. Gaismu nedos tikai elektrība, to radīs arī sveces un ugunskurs, viņa pastāsta.

Redānā varēs apskatīt mākslinieku Kirila Panteļējeva, Kristiana Brektes, Egona Peršēvica un citu veidotos gaismas objektus.

Notiks sveču mandalu veidošana, ierakumu sveču izgatavošana un ugunsšovs – žonglēšana ar uguni un uguns skulptūras.

Muzicēšanā pie ugunskura piedalīsies Arnis Miltiņš ar meitu Laimu, Roberts Dinters, Zanda Štrausa un grupa ”Transcendentālē”.

Liepājas skolēni gaismas festivālam darinās lampas no atkārtoti izmantotiem materiāliem, tādējādi pievēršot uzmanību ekoloģijas un patēriņa ierobežošanas jautājumiem. Biedrība nodrošinās lampu sagataves, un skolēni izgatavos abažūrus.

Visas izgatavotās lampas tiks izstādītas redānā. Labākie autori saņems balvas. Pēc festivāla autori varēs lampas saņemt atpakaļ un lietot sadzīvē.

Skolēnu brīvdienu nedēļā Karostas cietumā katram interesentam būs iespēja atnākt un izgatavot savu lampu profesionāla mākslinieka vadībā.

Oktobrī Karostas cietumam aprit 20 gadu. Jubileju atsevišķi publiski nesvinēšot, pauž M. Krafte. ”Šogad jau esam bijuši ļoti aktīvi – atklājām Karostas un Neatkarību cīņu muzeju, Karostas festivāls bija jaudīgs, tagad būs arī gaismas festivāls. Jau svinam visu gadu ar aktīvu darbību,” viņa norāda.

Tieši pirms Karostas cietuma divdesmitgades Liepājas dome lēmusi atkārtoti nodot ”Karostas glābšanas biedrībai” lietošanā bez atlīdzības vēl uz desmit gadiem pašvaldības nekustamo īpašumu Invalīdu ielā 4 – zemesgabalu un ēku. Tā biedrībai dota iespēja turpināt veikt darbību kultūras un tūrisma veicināšanā bez papildu izmaksām par telpu nomu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz