Graudu ielā top Āzijas garšu restorāns
Garāmgājēji būs ievērojuši, ka bijušās kafejnīcas ”Serenāde” telpās Graudu ielā norit remonts. Tagad te top Āzijas garšu restorāns ”Rīsi + nūdeles”, kas durvis klientiem vērs jūnijā.

Ingūna Štaņina
"Kurzemes Vārds"
Restorāna saimniece Agate Kirhnere pastāsta, ka vēlas iepazīstināt gan liepājniekus, gan pilsētas viesus ar dažādajām pasaules garšām, tāpēc viņas restorāna ēdienā būs iespēja sajust garšas no Ķīnas, Japānas, Taizemes, Vjetnamas un citām Āzijas valstīm.
A. Kirhnere sola pasniegt pēc iespējas autentiskākus produktus, pietuvinātus oriģinālajām receptēm, izmantojot arī sastāvdaļas, kas Latvijā nav pieejamas, tomēr atbalstot arī vietējos zemniekus un izvēloties kvalitatīvu produkciju sezonāliem ēdieniem. Īpašu uzsvaru likšot uz vietējo gaļu.
Klientiem galdā cels dažādas zupas, uzkodas, salātus, karijus, desertus, kā arī zivs, gaļas, nūdeļu un rīsu ēdienus. ”Protams, par veģetāriešiem un vegāniem arī tiks domāts,” saka topošā restorāna īpašniece.

Viņa cer radīt brīvu gaisotni, kur var gan steidzīgie paēst kādu garšīgu zupiņu pusdienlaikā, gan vakarā draugu kompānijā baudīt dažādas Āzijas garšas un iedzert kādu vīna glāzi vai kokteili.
Vasarā paredzēta iespēja pakavēties arī āra terasē. ”Aci biju uzmetusi “Serenādes” telpām jau labu laiciņu, ņemot vērā to, ka dzīvoju pavisam netālu. Vēlējos dot jaunu elpu šai vietai un tāpēc meklēju telpu īpašnieku. Kad beidzot biju nobriedusi atvērt kaut ko savu, 1. decembrī atslēgas jau bija manā kabatā,” atceras Agate.
Interjeru veido viņas draudzene Žanete Zakovica-Ozoliņa, kura pārstāv uzņēmumu ”Dekodille”, bet logo veidojusi Ilze Šupstika.
Uzņēmējas mīlestība pret Āzijas virtuvi aizsākusies jau ļoti sen, kad viņa dzīvojusi Londonā. Bet ideja par savu ēstuvi radusies pandēmijas laikā. ”Pati saimniekošu pa virtuvi, ja kāds vēlas piebiedroties, lai meklē mani,” A. Kirhnere saka, atbildot uz jautājumu par darbaspēku.