Papildināts – Izstādes apmeklētājus iebaro ar gardumiem
Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā notika tūrisma izstāde “Balttour 2011”, kurā Liepāja un novadi piedalījās kopējā Kurzemes stendā. Mūspuses uzņēmēji izstādes dalībniekus mēģināja iebarot ar dažādiem gardumiem.
Viens no tiem ir pavisam nesen izveidotais Liepājas īpašais ēdiens, kam valodnieki devuši nosaukumu “Liepājas menciņi” un kas jau pavisam drīz būs nogaršojams visās pilsētas kafejnīcās un restorānos. Ar “Liepājas menciņiem” izstādes apmeklētājus cienāja restorāna “Vecais kapteinis” pavāri. Jaunais ēdiens būs bija izstādes īpašais Liepājas knifs. Vēl izstādē piedalījās Liepājas muzejs, iepazīstinot ar savu piedāvājumu un kopīgi ar izstādes apmeklētājiem izspēlējot senās rotaļas un spēles, cirka studija “Beztemata”, Karostas cietums, kas sevi pozicionē ne vairs kā cietumu vien, bet jau kā visas Karostas apmeklētāju centru, kā arī Liepājas reģiona Tūrisma informācijas birojs.
Uz izstādi “Balttour 2011” bija devušies arī vairāki uzņēmēji no Liepājas novadiem, kas ar saviem pārtikas ražojumiem piesaistīja apmeklētājus kopējā Kurzemes stendā, kura galvenais akcents bija zīmols “Ražots Kurzemē”, informēja tūrisma biroja vadītāja Monta Krafte. SIA “Eko vīns” no Aizputes puses aicināja nogaršot ekoloģiski ražotu vīnu, klāt piekožot uzņēmumā “Elpa” sieto sieru, SIA “Evi&Jo”, kura zīmols ir “Durbes veltes”, iepazīstināja ar saviem augļu, augu un dārzeņu konserviem, bet SIA “GC Grand” no Priekules puses kārdināja ar smaržīgiem un garšīgiem kūpinājumiem. Turklāt ikviens izstādes apmeklētājs saņēma arī ielūgumu ierasties uz tagad jau tradicionālo Līvas gadatirgu Liepājā, kas šogad solās būt īpaši vērienīgs.