Sieram derīguma termiņš būs garāks
SIA “Elpa” tikko sākusi darboties par Eiropas naudu pirkta siera fasēšanas un marķēšanas līnija, stāsta Kazdangas piena pārstrādes uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis.
“Tagad, kad iespējams uzlabot iepakojumu, būs par dažām dienām pagarināts realizācijas laiks,” stāsta G. Sisenis. “Elpas” sieriem ar dažādiem garšaugiem derīguma termiņš ir ļoti īss, jo netiek pievienoti konservanti un stabilizatori.
Vācijā ražotās fasēšanas un marķēšanas līnijas izmaksas ir 130 tūkstoši eiro jeb 91,4 tūkstoši latu. “Elpa” ar projektu startējusi Lauku atbalsta dienesta administrētajā aktivitātē “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana”. 60 procentu izmaksu solījis segt Eiropas Reģionālās attīstības fonds. “Kaut kas no sevis arī jāiegulda,” G. Sisenis attrauc. “Izdevīgi, ja Eiropas Savienība dod iespēju, tā jāizmanto!” Nupat viņš bijis Rīgā, lai iesniegtu dokumentus un kandidētu uz līdzekļu atgūšanu.
“Kurzemes Vārds”