Zivju pārstrādes uzņēmums “Vido” nākamnedēļ sāks jaunas produkcijas ražošanu
Zivju pārstrādes uzņēmums SIA “Vido” pabeidzis jauna zivju saldēšanas ceha izbūvi, ieguldot 1,09 miljonus latu, un plāno nākamnedēļ sākt jaunas produkcijas – saldētu zivju brikešu – ražošanu, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma vadītājs Vidmants Balavičus.
“Viss ir gatavs darba sākšanai, diemžēl šajās dienās bija traucēta elektrības padeve, līdz ar to nedaudz aizkavējāmies. Mēģināsim ceturtdien, 13.oktobrī, “palaist” iekārtas un izmēģināt tās darbībā. Savukārt pilnu ražošanu sāksim nākamajā nedēļā, kad paredzēts apstrādāt pirmās 20 tonnas zivju. Uzņēmumā darbs notiek divās maiņās ar desmit vietējiem iedzīvotājiem. Iespējams, pēc pilna darbības cikla sākšanas pieņemsim vēl darbiniekus,” sacīja Balavičus.
Viņš norādīja, ka patlaban liela problēma ir vējainais laiks, kura dēļ kuģi nevar iziet jūrā.
“Vēja dēļ jau četras dienas kuģi nevar iziet zvejā, līdz ar to šobrīd vienkārši nav zivju. Tomēr ceram, ka situācija normalizēsies, un plānojam, ka pēc jaunā ceha darbības sākšanas mēnesī sagatavosim 250 tonnas produkcijas,” stāstīja uzņēmējs.
Jau iepriekš Balavičus “Nozare.lv” sacīja, ka uzņēmums saldēto zivju produkciju eksportēs austrumu virzienā. “Līdz šim visu gatavo produkciju – sālījumus, žāvējumus un kūpinājumus – realizējām Latvijas veikalos. Tagad darbību paplašinām, ražojot desmit kilogramu smagas saldētu zivju briketes un sūtot tās sadarbības partneriem Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā un Kazahstānā. Plānojam, ka kopumā uzņēmums varētu gada laikā iegūt 1% līdz 2% saldēto zivju tirgū Latvijā,” prognozēja “Vido” vadītājs.
SIA “Vido” darbojas kopš 1993.gada. Uzņēmums ražo 84 dažādus zivju kulinārijas izstrādājumus – kūpinājumus, žāvējumus, sālījumus, zivju konservus un jūras salātus. Patlaban tas pārstrādā 700 kilogramu zivju dienā un nodarbina 19 cilvēkus. Svaigās zivis produkcijas ražošanai tiek iepirktas Liepājas ostā.
LETA