Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

15. starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs “Pilsēta un Jūra”

15. starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs “Pilsēta un Jūra”
05.07.2010 11:36

Kamēr galerijā “Promenade” no 22. jūnija izstādīta ekspozīcija “Liepājas ainavas”, no 3. līdz 10. jūlijam galerija “Klints” ar Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes atbalstu rīko 15. starptautisko gleznotāju un zīmētāju plenēru “Pilsēta un Jūra”. Šī gada plenēra satura moto – “Mantojums”.

Kā uzsver plenēra galvenais kurators Aivars Kleins, tad jubilejas dabiski saistās ar atmiņām un noietā laika izvērtējumu. “Klints” galerija ar savām aktivitātēm ir dzīvojusi līdzi Latvijas pēdējai vēsturei un atrodas līdzīgā “Status Quo”. Šobrīd, kad galerijai nav savas izstāžu telpas, kā galvenais pasākums ir saglabājies ikgadējais vasaras plenērs. Aivars Kleins arī norāda, ka šī projekta mērķis ir veicināt komunikāciju starp mākslas radītājiem un t.s. patērētājiem, radīt lokālas nozīmes garīgas vērtības, un rosināt liepājniekus apzināt un saglabāt priekšteču atstāto mantojumu – vēsturisko pilsētas apbūvi.

Visa civilizācijas vēsture ir veidojusies saistībā ar jēdzienu “mantojums” un pēdējās desmitgades Latvijas vēsturē par to atgādina ļoti saasināti. Jubilejas plenērs notiks Latvijai liktenīgā laikā, kad palicējiem jāizšķiras par nacionālas valsts pastāvēšanu, kura ir spējīga apsaimniekot atstāto mantojumu un radīt jaunas vērtības, lai varētu pilnvērtīgi attīstīties nākamās paaudzes.

Pēc trīs gadu “Marīnas” cikla šogad vairāk tiks gleznota un zīmēta pilsēta. Zīmīgi, ka 15. plenērs notiks Liepājas pilsētas uzplaukuma laika – 19. un 20.gs. mijas ražīgākā arhitekta Paula Maksa Berči 170. jubilejas gadā.

Plenērs “Pilsēta un Jūra” tiks atklāts 3. jūlijā plkst. 17:00 mākslas galerijā “Promenade”.   

Kristaps Ruicēns,
“Promenade Hotel” pārdošanas vadītājs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz