Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

18.aprīlī notiks Liepājas pilsētas un rajona tautas deju kolektīvu skate

18.aprīlī notiks Liepājas pilsētas un rajona tautas deju kolektīvu skate
15.04.2009 17:32

Sestdien, 18. aprīlī, Liepājas Latviešu biedrības namā notiks Liepājas pilsētas un rajona tautas deju kolektīvu skate, kurā tiks pārbaudīts kā mūsu dejotāji ir apguvuši Kurzemes novada Deju svētku, kas notiks šā gada 27. jūnijā, repertuāru. Pulksten 13:00 savu dejot prasmi rādīs Liepājas rajona, bet pulksten 17:00 – Liepājas pilsētas tautas deju kolektīvi.

Pagājušajā gadā visi dejotāji skatēs pierādīja un apliecināja savu gatavību XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu un XIV Deju svētkiem, bet šogad tie gatavojas Kurzemes novada Deju svētkiem, kas notiks šā gada 27. jūnijā Ventspilī. Šobrīd svētkiem gatavojas 77 Kurzemes un 22 viesu tautas deju kolektīvi. Lai nodrošinātu Kurzemes novada Deju svētku māksliniecisko kvalitāti, pārbaudītu repertuāra apguvi, noteiktu svētku dalībnieku skaitlisko un kvalitatīvo sastāvu tiek rīkotas deju kolektīvu skates. Liepājas rajona un pilsētas tautas deju kolektīvu skates rīkotāji ir Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centrs un Liepājas rajona kultūras nodaļa.

Kurzemes novada Deju svētku skates aizsākas Liepājā šo sestdien, 18. aprīlī, Liepājas Latviešu biedrības namā, kur pulksten 13:00 savu dejot prasmi un gatavību svētkiem skatītājiem un žūrijai apliecinās Liepājas rajona, savukārt pulksten 17:00 – Liepājas pilsētas tautas deju kolektīvi. Savukārt dejotāji no Kuldīgas, Saldus, Talsiem, Tukuma un Jūrmalas savu varēšanu pierādīs 19., 25. un 26. aprīlī.

Skates dalībnieki ir tautas deju kolektīvi, kas apguvuši Kurzemes novada Deju svētku repertuāru attiecīgajā kvalitātes grupā (A, B, C, D, E un F) un ievērojuši nolikumā izvirzītās prasības. Katrs kolektīvs dejos trīs dejas, no kurām divas ir kolektīva izvēlētas no repertuāra, bet trešā tiek izlozēta trīs dienas pirms skates.

Kurzemes novada Deju svētku skate Liepājas rajonu pārstāvēs 15, bet Liepājas pilsētu – 10 kolektīvi. Tos vērtēs žūrija, kuras sastāvā ir trīs tautas deju lietpratēji – Nemateriālā Kultūras mantojuma valsts aģentūras dejas mākslas eksperte Maruta Alpa, Tukuma rajona deju kolektīvu un Kurzemes novada Deju svētku virsvadītāja Zanda Mūrniece un Saldus rajona deju kolektīvu un Kurzemes novada Deju svētku virsvadītāja Santa Laurinoviča, kuri vērtē deju kolektīvu māksliniecisko un tehnisko sniegumu pēc 50 punktu skalas:

10 punkti – dejas horeogrāfiskā teksta precizitāte,
10 punkti – dejas mākslinieciskais izpildījums un rakstura atklāsme,
10 punkti – izpildījuma muzikalitāte,
10 punkti – tautas tērpa valkāšanas kultūra un pareizība,
10 punkti – skatuves kultūra un kolektīva kopiespaids.

Nāc un atbalsti savējos!

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz