Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

18. maijā Liepājas muzejos virmos Muzeju nakts rosība

Sestdien, 18. maijā, no pulksten 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un pilsētas viesis aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts rosībai Liepājā.

18. maijā Liepājas muzejos virmos Muzeju nakts rosība
Foto: Kārlis Volkovskis
17.04.2024 09:44

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šī gada Muzeju nakts kopīgā devīze ir “Izzināt un iegūt, pētīt un saprast”, bet Muzeju nakts Liepājā nosaukums ir “Simtgades mantojums”, jo šī gada novembrī Liepājas muzejs atzīmēs 100 gadus, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Eiropas Muzeju nakts, kas norisinās katru gadu, šogad notiek vienā dienā ar Starptautisko muzeju dienu, piedāvājot neatkārtojamu kultūrvēsturisku pieredzi, kas aptver Eiropas un Latvijas muzejus.

Līdz ar to vēlā vakarā un naktī šogad durvis apmeklētājiem vērs Liepājas muzeji: Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18, Liepājas 17.–19.gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” Kungu ielā 24, Liepājas okupācijas muzejs K. Ukstiņa ielā 7/9 un Karostas cietums Invalīdu ielā 4.

18. maija vakarā no pulksten 19 līdz svētdienas pirmajai rīta stundai apmeklētāji Liepājā tiks aicināti aplūkot aktuālās mākslas izstādes, piedalīties radošajās darbnīcās, vērot meistaru paraugdemonstrējumus, kas godina tradicionālos amatus un prasmes, kā arī, protams, dejot un dziedāt līdzi māksliniekiem, kuri kāps uz Muzeju nakts skatuves Liepājas muzejā un Liepājas 17.–19. gs. interjera muzejā.

Tāpat visu vakaru Kungu ielā 24 un Kūrmājas pr. 16/18 darbosies brīvdabas kafejnīcas, bet muzeju nakts jaunākie apmeklētāji varēs iegriezt Muzeju nakti Liepājā uz kāda no karuseļiem, kas gaidīs Liepājas muzeja dārzā.

Muzeju nakts ietvaros durvis apmeklētājiem vērs arī atjaunotais Liepājas okupācijas muzejs K. Ukstiņa ielā 7/9, aicinot vakarēt kopā ar Austrasbērniem, skatīties dokumentālās filmas par Latvijas vēsturi laikā no 1917. gada līdz 1990. gadam, kā arī muzeja pagalmā aplūkot seno auto parādi.

Naksnīga rosība valdīs arī otrpus Tirdzniecības kanālam. Karostā Muzeju naktī apmeklētājiem durvis vērs Karostas cietums Invalīdu ielā 4, dodot iespēju bez maksas animatora vadībā iepazīt atjaunoto muzeju ar piecām atsevišķām ekspozīcijām.

Otro reizi starptautiskajā Eiropas muzeju akcijā “Muzeju nakts” piedalīsies arī Liepājas Dzintara vidusskola Celmu ielā 6.

Šogad akcijas tematika skolā saistīta ar Starptautiskās Muzeju dienas tēmu “Muzeji izglītībai un pētniecībai”.

Liepājas Dzintara vidusskola apmeklētajiem sarūpējusi plašu programmu – būs iespēja piedalīties dažādos eksperimentos un radošās darbnīcās, apmeklēt gadatirdziņu un unikālas izstādes, piedalīties interesantos konkursos un izzināt Liepājas vēsturi.

Eiropas “Muzeju nakts” Liepājā laikā kursēs arī nakts vilcieniņš “Libau Train”, nogādājot apmeklētājus Muzeju nakts norises vietās.

Dalība Eiropas “Muzeju nakts” pasākumos Liepājā 18. maijā ikvienam apmeklētājam ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz