Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina apskatīt izstādi “Eiropas vērtības jauniešu acīs” un piedalīties radošo darbu konkursā

Brīvība, demokrātija un vienlīdzība ir vērtības, kas svarīgas mums katram Latvijā un Eiropā. Kā tās redz un izprot jauni cilvēki, atklāj izstāde “Eiropas vērtības jauniešu acīs”, kas aplūkojama no 2. februāra līdz 2. martam Liepājas Latviešu biedrības namā, informē tā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Dēliņa Lipska.

Aicina apskatīt izstādi “Eiropas vērtības jauniešu acīs” un piedalīties radošo darbu konkursā
Foto: Publicitātes
01.02.2024 18:25

liepajniekiem.lv

Izstāde ir īpaši aktuāla laikā, kad satraucošie notikumi liek vēl modrāk sargāt brīvības un demokrātijas ideju un ticību tās pastāvēšanai ne tikai Eiropā, bet arī visā pasaulē.

Cieņa un labvēlība cilvēku un valstu starpā – vai gan tā būtu nesasniedzama utopija? Jaunie mākslinieki asi un redzīgi saskata un izgaismo pieaugušo pasaules tumšos nostūrus.

Izstādē skatāmi Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas, Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas topošo mākslinieku darbi, kuri tika iesūtīti radošajā konkursā.

Autori reflektē par tādām Eiropas Savienības vērtībām kā drošība, līdztiesība, cieņa, cilvēktiesības, solidaritāte, tiesiskums, miers, brīvība, tiesības iegūt izglītību, kultūru daudzveidība un domas brīvība.

Izstāde uz Liepāju atceļojusi no Rīgas, kur tika eksponēta Eiropas Savienības mājā.

Daļa no mākslas darbiem rotā Eiropas Parlamenta biroja Latvijā veidoto 2024. gada kalendāru, kas iezīmē Eiropas Parlamenta vēlēšanas 8. jūnijā.

Liepājas Latviešu biedrības nams aicina skolēnus aktīvi domāt par Eiropas vērtību nozīmību savā ikdienā, gūt iedvesmu apmeklējot izstādi un savu redzējumu atklāt vizuālās mākslas darbos.

Konkursa uzdevums – izveidot zīmējumu vai gleznojumu par tēmu “Nozīmīgākā Eiropas vērtība manās acīs”.

Darbi tiks izvērtēti divās vecuma grupās: 4.-9. klase un 10.-12. klase. Balvā Eiropas Parlamenta biroja Latvijā veidots 2024. gada kalendārs, kuru savā īpašumā varēs iegūt 20 radošākie skolēni, kuri uz Liepājas Latviešu biedrības namu līdz 22. februārim atnesīs savu vizuālās mākslas darbu.

Darba otrajā pusē lūgums norādīt vārdu, uzvārdu, telefona numuru, skolu un klasi. Uzvarētāju vārdi tiks publicēti 26. februārī Liepājas Latviešu biedrības nama mājas lapā un feisbuka kontā.

20 labākie  vizuālās mākslas darbi tiks iekļauti izstādes ekspozīcijā Liepājas Latviešu biedrības nama telpās. Izstāde ir skatāma bez maksas katru dienu no pulksten 10 līdz 19.         

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz