Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina iesniegt darbus mūsdienu vizuālās mākslas kopizstādei

Aicina iesniegt darbus mūsdienu vizuālās mākslas kopizstādei
19.10.2012 11:05

Atslēgvārdi

No 22. oktobra līdz 28. oktobrim Liepājas muzejs aicina Liepājas un apkārtnes māksliniekus iesniegt darbus Liepājas mūsdienu vizuālās mākslas kopizstādei ”Es šajā laikmetā”, informē muzejpedagoģe Astra Dzērve.

 

Šogad Liepājas mākslinieku darbu skati no 2. novembra līdz 30. novembrim iecerēts iekārtot Liepājas mākslas vidusskolas zālē. Ņemot vērā zāles apjomu, lūgums katram māksliniekiem iesniegt vienu darbu atbilstoši izstādes tematikai. 

Izstādes darbu skates vadmotīvs – pamudināt māksliniekus sajust sevi šajā laikmetā. Saprast, kas uztrauc un ko šodien jūt mākslinieks, modinot sabiedrību uz savstarpēju dialogu.

Mākslai ir sociāla funkcija. Mākslinieks nestāv ārpus sabiedrības. Mākslinieka nozīmīgākais uzdevums ir veidot savu mākslu – mākslu, kas tiek izlietota, uzklausīta un novērtēta. Viens no mākslas galvenajiem noteikumiem ir apkārtējās vides dzīva interese un līdzdalība. Mākslinieks spēj atbrīvot, pārkārtot, radīt un kritizēt mūsu neorganisko, tehnisko un patērētāju vidi. 

Māksla spēj mainīt indivīda un sabiedrības dzīvi. Tā ir unikāls saziņas veids, kas ietver visu cilvēcisko pieredzes gammu un cilvēku iesaista gan emocionāli, gan intelektuāli. Māksla palīdz izprast dzīves jēgu un dod iespēju cilvēkiem runāt par sarežģītām problēmām un emocijām. 

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, izstādes darbus paredzēts žūrēt tās noslēgumā, paredzot arī skatītāju balvu. Kultūras pārvaldes nodrošinātais veicināšanas balvu fonds ir Ls 500. Liepājas muzejs plāno iegādāties vienu darbu muzeja mūsdienu mākslas darbu kolekcijas papildināšanai. 

Darbus var iesniegt Liepājas muzejā K. Ukstiņa ielā 7/9 katru dienu no plkst. 10 līdz plkst. 18.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz