Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina māksliniekus piedalīties Liepājas vizuālās mākslas kopizstādē

Aicina māksliniekus piedalīties Liepājas vizuālās mākslas kopizstādē
Foto: liepajniekiem.lv
24.10.2016 10:15

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas muzejs aicina pilsētas un tās apkārtnes profesionālos māksliniekus iesniegt darbus Liepājas vizuālās mākslas izstādei, kas kļuvusi par stabilu un neatņemamu Liepājas kultūras dzīves tradīciju vairāku desmitu gadu garumā, informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Lūgums māksliniekiem darbus izstādei Liepājas muzejā iesniegt no 1. līdz 6. novembrim Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18. Katrs mākslinieks var iesniegt ne vairāk kā trīs darbus.

Gadskārtējā rudens vizuālā mākslas izstāde vienkopus pulcē dažādas paaudzes Liepājas profesionālos māksliniekus. Arī šoruden Liepājas muzejs ievēro gadskārtējo tradīciju, un aicina māksliniekus piedalīties vizuālās mākslas kopizstādē. Izstādes nosaukums šogad ir “Pilsētas skaņa mākslā”.

Izstādi Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē paredzēts svinīgi atklāt 10. novembrī plkst. 17. Tā būs skatāma līdz 4. decembrim. Izstādes mērķis ir parādīt Liepājas un tās apkārtnes profesionālo mākslinieku veikumu ar šodienai atbilstošu skatījumu, atklājot Liepājas mākslas dzīves kopskatu, tendences un virzību.

Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu mākslas darbu skati ar mērķi fiksēt pilsētas skaņas un ritma izjūtu, cilvēka – pilsētnieka – iekšējās sajūtas un pārdzīvojumu gammu caur visnotaļ atšķirīgu autoru darbiem.

Skaņa mēdz būt arī netverama, intuitīva un personīga pārdzīvojuma pilnā. Tās impulsu mākslas atainojumā var sniegt ne tikai mūzikas instruments, cilvēka balss, bet arī kāds tramvaja sliedes skaļāks izpaudums, transporta vibrācija, cilvēka pūļa radīta dimensija vai vēja nesta šalkoņa koku lapotnē. Arī ūdens skaņa un jūra spēj iedvesmot.

Izstādes atklāšanas dienā profesionāla žūrija vērtēs kopizstādes darbus un piešķirs Liepājas kultūras pārvaldes balvas par mākslinieciski augstvērtīgākajiem un interesantākajiem darbiem, lai veicinātu mūsdienu mākslas procesu attīstību un sekmētu Liepājas mākslinieku jaunrades procesu.

Kopējais Kultūras pārvaldes balvu fonds – 1000 eiro. Vienu veicināšanas balvu nodrošinās Liepājas Speciālās ekonomiskā zonas pārvalde. Savukārt ”Liepājas Simfoniskais orķestris” dāvās māksliniekiem iespēju baudīt augstvērtīgu mūziku kādā no tā koncertiem. Izvēlēto skatītāju balvu izstādes noslēgumā – dāvanu karti 150 eiro apmērā veikalā ”Rūtiņa” pasniegs Mārketinga projektu aģentūra ”Fortius”.

Liepājas muzejs iegādāsies vienu izstādes darbu muzeja mākslas krājuma papildināšanai. Darbu izvēlēsies Liepājas muzeja Krājuma komisija saskaņā ar Liepājas muzeja krājuma komplektēšanas koncepciju, īstenojot pārdomātu un mērķtiecīgu Liepājas muzeja krājuma politiku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz