Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina pieteikt pretendentus Liepājas Kultūras balvai 2016

Aicina pieteikt pretendentus Liepājas Kultūras balvai 2016
Foto: Publicitātes
16.01.2017 16:40

liepajniekiem.lv

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde ”Kultūras pārvalde” aicina izvērtēt 2016. gada nozīmīgākos notikumus un personības kultūras dzīvē Liepājā, piesakot pretendentus Liepājas Kultūras balvai 2016. Pieteikumus var iesniegt no 16. janvāra līdz 3. februārim, portālu informēja Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Daira Bērtule.

Liepājas Kultūras balvas pretendents var būt gan fiziska, gan juridiska persona (kolektīvs, individuāls sasniegums, pasākums vai norise, kas apliecina izcilību, radošumu un nodrošinājis pozitīvu Liepājas publicitāti Latvijas, Eiropas vai pasaules mērogā). Pretendentus balvai var izvirzīt gan fiziskas, gan juridiskas personas, pamatojot pretendenta sasniegumus ar aprakstu un materiāliem, kas šo sasniegumu pierāda (diplomi, goda raksti, publikācijas masu medijos utt.). Pretendents var Balvas saņemšanai izvirzīt arī pats sevi.

Šogad Liepājas Kultūras balvu pasniegs sesto gadu pēc kārtas. Kultūras balvas uzdevums ir novērtēt tos kultūras notikumus un personības, kas ir veicinājuši Liepājas atpazīstamību, kā arī novērtēt jaunas radošas idejas Liepājas kultūrā.

Liepājas Kultūras balvas pasniegšanas ceremonija notiks 24.februārī.

Atbilstoši nolikumam noformētus un sagatavotus pieteikumus Liepājas Kultūras balvai var iesniegt elektroniski, aizpildot pieteikumu anketu šeit vai Liepājas Kultūras pārvaldē.

Arī balvas nolikums pieejams gan internetā, gan Liepājas Kultūras pārvaldē.

Iesniegtos pieteikumus vērtēs Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas projektu vadītāja un Melngaiļskolas bigbenda menedžere Irita Kālēja, mākslinieks Egons Peršēvics, komponists,mūziķis un kultūras žurnālists Edgars Raginskis, Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane, laikraksta ”Kurzemes vārds” žurnāliste Ilze Kļepikova un mūziķis, radio un televīzijas raidījumu vadītājs Zigfrīds Muktupāvels.

Pagājušajā gadā tika pasniegtas deviņas Liepājas pilsētas domes pateicības un Liepājas kultūras balvas 2015 statuetes, savukārt naudas prēmijas saņēma divi pretendenti. Prēmiju 2100 eiro apmērā saņēma Jānis Krastiņš par 2015. gadā izdoto grāmatu ”Liepāja. Jūgendstila arhitektūra” un ilggadēju ieguldījumu Liepājas jūgendstila arhitektūras pētīšanā.Tāpat prēmiju 2100 eiro apmērā saņēma arī Melngaiļskolas bigbends un vadītājs Jānis Ivuškāns par kolektīvu izaugsmi, aktīvu darbību un izciliem sasniegumiem starptautiskos konkursos 2015.gadā. Savukārt īpašu pateicību par mākslinieciski augstvērtīgu atklāšanas koncertcikla programmas izveidi un realizāciju saņēma koncertzāles ”Lielais dzintars” radošā komanda.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz