Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina pieteikties jaunos fotogrāfus radošajā nometnē “Karosta – foto osta”

Aicina pieteikties jaunos fotogrāfus radošajā nometnē “Karosta – foto osta”
07.05.2012 13:23

Atslēgvārdi

Liepājas Karostā 13.-17. jūnijā notiks radošā nometne “Karosta – foto osta” 2012. Nometnes dalībnieku darbu galvenais akcents būs Karostas iedzīvotāju portreti, karostnieki savā ierastajā vidē, portālu informē Karostas glābšanas biedrības pārstāve Monta Krafte.

Nometnes nobeigumā Karostas iedzīvotāju portreti tiks izdrukāti lielformāta drukā, un lielās fotogrāfijas izvietotas Karostas pilsētvidē. Karosta uz laiku kļūs par lielu brīvdabas mākslas galeriju, kur karostnieki būs mākslas daļa, un māksla piederēs viņiem pašiem.

Izlīmējot lielformāta plakātus uz Karostas izdemolēto namu sienām, tie piesaistīs uzmanību un aizēnos ēku šī brīža veidolu, ļaujoties ilūzijai par citu, labāku pasauli, kurā galvenais ir karostnieks, neatkarīgi no viņa uzskatiem, ienākumiem un pagātnes.

“Svarīgi, ka Karostas iedzīvotāji tiks iesaistīti projektā. Tas ļaus viņiem sajusties kā mākslas iedvesmotājiem un nozīmīgai mākslas projekta daļai. Savukārt izstādes skatītājiem, redzot Karostas iedzīvotāju lielformāta portretus, mainīsies stereotipi par karostniekiem kā “citas pasaules” iedzīvotājiem. Viņi sapratīs, ka Karostā dzīvo tādi paši cilvēki, kam ir tādas pašas cilvēciskās emocijas, vajadzības un problēmas,” stāsta M. Krafte.

Nometnē “Karosta – foto osta” 2012 piedalīsies vairāki profesionāli Latvijas fotomākslinieki, un tiek aicināti pieteikties jaunie fotogrāfi – iesācēji. Jaunajiem fotogrāfiem programmas ietvaros notiks lekcijas un praktiskā apmācība par tēmām:
1. Portretu fotografēšanas psiholoģiskie aspekti;
2. Portretu fotografēšanas tehniskie risinājumi, kamera, gaismas;
3. Portretu apstrāde datorā – tonalitāte, faktūra.

Svarīga nometnes daļa būs abu grupu, profesionāļu un iesācēju, pieredzes apmaiņa, uzņemto fotogrāfiju skates, apspriešana un analīze. Labākie jauno fotogrāfu darbi tiks iekļauti brīvdabas izstādē.

Radošo nometni “Karosta – foto osta” 2012 rīko Karostas glābšanas biedrība. Dalība nometnē ir bez maksas. Dalībniekiem jābūt līdzi fotoaparātam, vēlams arī dators fotogrāfiju apstrādei un atlasei. Nometnes bāzes vieta un lekciju norises vieta būs Karostas Apmeklētāju centrs.
Nometnes dalībniekiem tiek piedāvāta dzīvošana Karostas cietumā, kas pērn ieguvis pasaules neparastākās un pārsteidzošākās viesnīcas titulu. Maksa par nakšņošanu Ls 8 par nakti. Maltītes varēs ieturēt Karostas cietuma bufetē.
Pieteikties nometnei var pa e-pastu [email protected]

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz