Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Aicina pieteikties tautas deju festivālam ”Aprīļa pilieni”

Aicina pieteikties tautas deju festivālam ”Aprīļa pilieni”
Foto: Normunds Kaprono
13.03.2018 15:26

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Kvēle” un tā vadītāja Ingrīda Lūka aicina Latvijas vidējās paaudzes un arī jauniešu deju kolektīvus līdz šā gada 31. martam pieteikties tautas deju festivālam ”Aprīļa pilieni”, kas notiks 14. aprīlī Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, portālam ziņoja Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Inese Muižniece.

Tautas deju festivāls ”Aprīļa pilieni” Liepājā notiks jau četrpadsmito reizi, iepriekšējos gados pulcējot tautas deju kolektīvus no dažādām Latvijas pilsētām, lai skatītājus priecētu ar radošu un daudzkrāsainu koncertprogrammu.

Festivāls radīts ar mērķi stiprināt Dziesmu un deju svētku tradīciju, kopā aicinot pamatā Latvijas vidējās paaudzes deju kolektīvus, kas veicina vadītāju jaunradi, pieredzes apmaiņu un sadarbību, kā arī rosina dejotāju radošās aktivitātes. Šis festivāls ir īpašs ar tradīciju rīkot arī sportiskās aktivitātes ”3+3 pilienu sacensības”, sniedzot dalībniekiem iespēju sacensties arī sportā un apliecinot sadarbību komandā un arīdzan kolektīvu draudzību.

Ceļojošās balvas ”Lielais piliens” ieguvēju nosaka festivāla rīkotāju izveidota žūrija, apkopojot ”3+3 pilienu sacensību” un koncerta skatītāju simpātiju balsojuma rezultātus. 2017. gadā šo balvu ieguva Dobeles novada Bikstu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Bikstenieki” (vadītāja Agita Jansone).

Deju kolektīvi, kas vēlas piedalīties tautas deju festivālā ”Aprīļa pilieni”, aicināti iepazīties ar nolikumu un līdz 31. martam aizpildīt elektronisko pieteikuma anketu, kas pieejami Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājas lapā sadaļā ”Nolikumi”: http://www.liepajaskc.lv/nolikumi-2/.

Koncertam deju kolektīvs aicināts pieteikt četras dejas, no kurām viena – cita žanra deja (groteska, komiska). Koncerta rīkotāji no pieteiktajām dejām izvēlas trīs un sagatavo programmu, ņemot vērā piedāvāto repertuāru. Neskaidrību gadījumā, lūgums sazināties ar projekta vadītāju Selēnu Vasiļjevu, [email protected] vai tel. 63481253.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz